14:51 19.11.2012

Кодекс цивільного захисту скасовує необхідність отримання дозволу від пожежної інспекції на відкриття бізнесу – заcтупник глави МНС

2 хв читати

Кодекс цивільного захисту України, що ухвалив парламент і схвалив президент, скасовує необхідність отримання обов'язкового дозволу від пожежної інспекції на відкриття бізнесу.

"Тепер не потрібно йти і отримувати дозвіл пожежної інспекції. Для цього необхідно подати декларацію, в якому підприємство повідомляє, що воно виконало необхідні проектні умови із гарантування пожежної безпеки на об'єкті. Також вводиться правило про ненадання декларації тими, хто працює на ринках, у кіосках, у торгових місцях, які встановлені відповідно до затверджених схем", - розповів на брифінгу в понеділок у Києві заступник міністра надзвичайних ситуацій України Василь Квашук.

Він зазначив, що на об'єктах, які мають високий ступінь пожежної небезпеки, до декларації обов'язково додається експертиза, проведена ліцензованою організацією, про те, що на об'єкті виконано всі умови пожежної безпеки, і він не становить небезпеки для громадян і навколишніх об'єктів. "Я вважаю, що це крок вперед, назустріч бізнесу", - наголосив заступник глави МНС.

В.Квашук звернув увагу на те, що в кодексі вперше чітко встановлено, що зупинка, призупинення роботи виробничого підприємства, об'єкта може відбуватися лише тоді, коли є загроза життю і здоров'ю працівників, і населенню, що проживає поряд. "У Кодексі чітко визначено, коли можна говорити про приписи щодо зупинки підприємства. Але цей припис наглядовий орган має подати до адміністративного суду, і лише суд має право зупинити або призупинити роботу об'єкта", - сказав він.

15 листопада прес-служба МНС повідомила, що президент України Віктор Янукович підписав Кодекс цивільного захисту України, за який Верховна Рада проголосувала 2 жовтня. Він набуде чинності з 1 липня 2013 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА