12:54 13.11.2012

Співробітників ДАІ позбавлять можливості брати хабарі - полковник МВС

3 хв читати
Співробітників ДАІ позбавлять можливості брати хабарі - полковник МВС

Застосування сучасних радарів і алкотестерів значно підвищить відповідальність водіїв під час керування автотранспортом і не дасть змоги співробітникам ДАІ брати хабарі, зазначає заступник начальника Департаменту ДАІ МВС України, полковник міліції Володимир Резніков.

"Тільки-но буде готова документація, яка дасть змогу використовувати сучасні технічні засоби, здатні вести фото- і відеозйомку, такі як "Трукам", "Візир", "Арена", "Гарпун", ми використовуватимемо їх", - сказав представник ДАІ у програмі "Соціальний статус. Ваші права" на телеканалі Tonis.

За його словами, дані, які фіксують сучасні прилади, є добре захищеною доказовою базою, цю інформацію неможливо знищити, змінити або підробити.

"Ми плануємо використовувати ці пристрої в поєднанні з антивандальними боксами, які встановлюватимуться на автодорогах державного значення, у великих містах. Вони фіксуватимуть перевищення швидкості будь-яких авто, незважаючи на те, хто перебуває за кермом - чиновник, міліціонер або звичайний громадянин", - повідомив він.

За його словами, перед кожним боксом на відстані щонайменше 1 км встановлюватимуться дорожні знаки, які повідомлятимуть, що водій рухається ділянкою дороги, де швидкість контролюється відповідним приладом. Щодо алкотестерів, то їх сучасні моделі дають змогу зберігати інформацію до півроку й у будь-який момент перевірити її.

В.Резніков упевнений, що нове обладнання позбавить працівників міліції можливості брати хабарі. "Якщо радар фіксує десять порушень за зміну, а протоколів лише вісім, виникає питання - або співробітник ДАІ бере хабарі, або не встигає виконувати свої обов’язки. На перший раз він отримає дисциплінарне покарання, а наступного разу може взагалі втратити роботу", - пояснив він.

На думку В.Резнікова, сучасна техніка, яка на 100% доводить провину або невинуватість водія, дає змогу працювати за принципом невідворотності покарання, а також підвищує імідж працівників ДАІ. При цьому він нагадав, що кримінальну відповідальність передбачено в Україні не лише за одержання, а й за давання хабара. "Водії, які намагаються дати хабар, можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності - позбавлення волі до трьох років", - зазначив В.Резніков.

За його словами, сьогодні правила дорожнього руху найчастіше порушують водії маршруток: протягом 2012 року до адміністративної відповідальності притягнуто понад 18 тисяч водіїв маршрутних таксі, виявлено майже 70 випадків, коли вони перебували в стані алкогольного або наркотичного сп’яніння.

На жаль, не набагато краща ситуація і з перевезенням учнів шкільними автобусами. "У жовтні було перевірено понад 5 тис. транспортних засобів, що перевозять учнів. Виявлено майже 100 випадків, коли такі автобуси виїжджали без медичного огляду водія, 111 випадків, коли не перевірявся технічний стан автобусів, і близько 700 випадків, коли автобуси не відповідали вимогам державного стандарту: були відсутні ремені безпеки, не було місць, обладнаних для перевезення дітей з обмеженими фізичними можливостями тощо. Про ці випадки було поінформовано Кабінет Міністрів і вжито відповідних заходів", - повідомив В.Резніков.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті загинув учасник Олімпійських ігор-2016, дворазовий чемпіон Європи з важкої атлетики Пєлєшенко - НОК України

Законопроєкт про підвищення акцизів на тютюнові вироби буде ухвалено в другому читанні - профільний парламентський комітет

Україна не бачить правових підстав для визнання Путіна демократично обраним і легітимним президентом РФ - заява МЗС

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА