20:11 05.11.2012

GfK пiсля перевiрки Kroll заявляє про непричетнiсть до можливих манiпуляцiй телерейтингами та посилення їх контролю

2 хв читати

Агентство розслідувань Kroll, найняте дослідницькою компанією GfK після звинувачень в участі в маніпуляціях із телевізійними рейтингами, встановило непричетність працівників GfK Ukraіne до таких можливих маніпуляцій, йдеться в заяві дослідницької компанії в понеділок.

"На основі наявних свідчень ми дійшли висновку, що немає ні умов, ні доказів, які могли б підтвердити існування внутрішньої корупції в GfK Ukraіne", – наводить GfK слова генерального директора агентства Kroll Роберта Вітеретті (Robert Vіterettі).

Водночас результат статистичного аудиту даних дослідження GfK Ukraіne засвідчив, що є певна кількість домогосподарств, яким властиві нетипові звички щодо телеперегляду, та які, можливо, дотримувалися інструкції, отриманої від невідомого джерела. Проте агентство Kroll не знайшло жодних доказів, що серед опитаних домогосподарств були ті, переглядом яких маніпулювали. "Домогосподарства надали чіткі пояснення щодо своєї поведінки телеперегляду, зазначивши, що вони нічого не знають про таку інструкцію, і що до них ніколи не зверталися з проханням змінити свою поведінку телеперегляду. Крім того, достовірність наявності цієї інструкції не може бути підтверджено", – зазначено в документі.

Згідно з домовленістю між GfK та замовником дослідження було прийнято рішення виключити дані, отримані від цих домогосподарств, щоб усунути будь-які сумніви. Наразі триває процес відновлення розміру панелі за рахунок залучення нових домогосподарств, повідомила дослідницька компанія.

"Оскільки GfK несе відповідальність за цілісність і точність даних панелі, компанія продовжуватиме зосереджувати свою увагу на впровадженні більш складних засобів безпеки. GfK Ukraіne відстежуватиме всі можливі форми відхилення в результатах і визначатиме, чим спричинено ці відхилення", – наголошується в заяві.

У ній уточнюється, що, крім зовнішнього аудиту, проведеного агентством Kroll, процес також передбачав аудит системи ІT-безпеки, який здійснила міжнародна компанія з ІТ-безпеки. Окремо, на замовлення клієнтів, було проведено незалежні аудити медіа-дослідження компанії GfK Ukraіne.

Як повідомлялося, на початку травня директор телеканалу RU Musіc Рудольф Кірнос заявив, що 5-8% даних телепанелі фальсифіковано, що призвело до неправильного розподілу рекламних доходів. Директор каналу стверджує, що частину домогосподарств підкупили, і вона цілеспрямовано спотворювала дані, а щонайменше два працівники компанії GFK займалися тим, що продавали бази даних домогосподарств.

У жовтні Р.Кірнос повідомив, що телеканал висунув обвинувачення GFK у маніпуляціях під час вимірювання рейтингів телеканалів. Проте, за його словами, досі кримінальну справу не було порушено.

Іноземне підприємство "ГФК Юкрейн" у 2011 році збільшило чистий дохід на 15,9% - до 96,23 млн грн, а його чистий прибуток скоротився майже вдвічі – до 5,86 млн грн. У першому півріччі 2012 року чистий дохід компанії становив 41,59 млн грн, чистий прибуток - 1,92 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

За минулу добу на півдні України знищено авіаракету, два БПЛА Shahed і два "Орлани"

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА