16:17 18.10.2012

Янукович вiдзначає значну роль СКМ i залученнi iнвестицiй в Україну

3 хв читати
Янукович вiдзначає значну роль СКМ i залученнi iнвестицiй в Україну

Президент України Вiктор Янукович вiдзначив високий внесок найбiльшої української приватної холдингової компанiї ЗАТ "Систем Кепiтал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) у залучення iнвестицiй в економiку країни та модернiзацiю металургiйної галузi.

Про це глава держави сказав пiд час урочистої церемонiї вiдкриття майданчика й закладання першого каменя нової повiтряно-розподiльчої установки (ПРУ-1400) загальною вартiстю EUR130 млн на Єнакiївському металургiйному заводi (ЄМЗ, Донецька обл.), що входить до групи "Метiнвест", у четвер.

"Цей пiлотний проект, який буде реалiзовано на Єнакiївському металургiйному заводi спiльно з французькою компанiєю (Air Liquide - IФ), що iнвестує в проект близько EUR115 млн прямих iнвестицiй. Це будуть iнвестицiї в нашу економiку, нашу металургiйну галузь", - сказав В.Янукович.

При цьому вiн додав, що такий проект реалiзується в Українi вперше, i вiд успiшностi його реалiзацiї багато залежатиме в перспективi.

"СКМ, замовник цього проекту, є одним iз лiдерiв металургiйного виробництва, i пiсля завершення цього будiвництва вона отримає необхiдний газ (кисень, азот i аргон - IФ) за цiнами, приблизно на 25% нижчими, тому що це пiдприємство застосовуватиме зовсiм новi енергозбережнi технологiї. Є стратегiчний зв'язок мiж iнвестором i замовником", - наголосив глава держави.

В.Янукович зазначив, що у фiнансуваннi проекту бере участь Європейський банк реконструкцiї та розвитку (ЄБРР), наголосивши, що цей банк "є нашим старим i надiйним партнером, i ми це дуже цiнуємо".

Президент України зазначив, що установку буде побудовано до кiнця 2014 року.

"Це черговий крок у розвитку нашої держави, який ми зробимо спiльно з нашими партнерами, з дуже великою перспективою подальшої спiвпрацi. Ми сподiваємося, що такi проекти впроваджуватимуться не лише на ЄМЗ, i цей пiлотний проект у подальшому стане серiйним", - сказав В.Янукович.

Як повiдомлялося, французька компанiя з виробництва технiчних газiв Air Liquide побудує для потреб ЄМЗ нову ПРУ-1400 загальною вартiстю EUR130 млн (зокрема, "Метiнвест" витратить на проект близько EUR26 млн), яка дасть змогу виробляти кисень, азот i аргон для пiдприємства на умовах аутсорсингу.

Обсяг вкладень Air Liquide буде профiнансовано спiльно з ЄБРР, який надасть кредит на EUR85 млн.

Планується, що ПРУ-1400 здiйснюватиме постачання технiчних газiв на ЄМЗ та iншi пiдприємства України. Проектування, будiвництво й експлуатацiю повнiстю здiйснює Air Liquide.

Як повiдомлялося, "Метiнвест" уклав довгостроковий контракт iз французькою Air Liquide, яка на умовах аутсорсингу постачатиме ПАТ "ЄМЗ" технiчнi гази пiсля будiвництва на його територiї ПРУ, введення в експлуатацiю якої заплановане на середину 2014 року.

ЄМЗ, українсько-швейцарське пiдприємство ТОВ "Метален" i ММЗ входять до складу групи "Метiнвест", основними акцiонерами якої є ЗАТ "Систем Кепiтал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) (71,25%) i група компанiй "Смарт-холдинг" (23,75%).

Керуючою компанiєю групи "Метiнвест" є ТОВ "Метiнвест Холдинг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА