11:25 16.10.2012

Прокуратура виявила в складі одного з дільничних виборчкомів Києва судимого за наркотики

1 хв читати

Прокуратура Оболонського району Києва зобов'язала окружну виборчу комісію одномандатного виборчого округу № 217 вирішити питання про виключення з дільничної виборчої комісії громадянина з непогашеною судимістю за скоєння злочинів у сфері обігу наркотиків.

Як повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури Оболонського району Києва, виявилося, що до складу однієї з дільничних виборчих комісій від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" включено громадянина, який у грудні 2011 року був засуджений до позбавлення волі строком на 3 роки за скоєння злочинів за ч. 1 ст. 308 (викрадення, привласнення, вимагання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів чи заволодіння ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів без мети збуту) КК України.

Вироком суду чоловіка звільнено від відбування покарання з випробувальним строком на два роки, який завершується в грудні 2013 року.

"Згідно зі ст. 26 закону України "Про вибори народних депутатів України" до складу окружної чи дільничної виборчої комісії не можуть входити громадяни, які мають судимість за скоєння умисного злочину, якщо ця судимість не погашена або не знята в установленому законом порядку", - нагадали в прес-службі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА