11:23 10.10.2012

Один із найбільших українських контент-провайдерів заробляв на продажу порнопродукції 1 млн грн на місяць - МВС

1 хв читати

Співробітники Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України викрили протиправну діяльність одного з найбільших контент-провайдерів українського ринку телекомунікаційних послуг, який торгував продукцією порнографічного характеру.

Як повідомляє в середу прес-служба МВС України, прибуток від поширення заборонених матеріалів в Інтернеті становив понад 1 млн грн на місяць.

У прес-службі зазначили, що співробітники фірми за допомогою вап-порталу завантажували аудіовізуальні твори порнографічного характеру, які можна було переглянути після оплати послуги через сервісні номери операторів мобільного зв'язку.

Зокрема, контент-провайдер, отримуючи нібито за договорами з офшорними компаніями ігри та фото-, відеозображення порнографічного характеру, укладав договори оренди коротких сервісних номерів із провідними українськими операторами мобільного зв'язку. Кошти за збут незаконного контенту перераховувалися на банківські рахунки тих самих офшорних компаній.

Представник Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України Володимир Рованов зазначив, що відповідальним за зміст контента є контент-провайдер. При цьому він зазначив, що оператори мобільного зв'язку також знали, яка продукція поширюється, оскільки на їхній базі працюють управління з моніторингу інтернет-ресурсів, де використовуються їхні сервісні номери.

За цим фактом порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 301 Кримінального кодексу України (ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів). Наразі тривають слідчі дії стосовно співробітників контент-провайдера.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА