15:43 26.09.2012

Симоненко різко критикує приватизацію держпідприємств в Україні

2 хв читати
Симоненко різко критикує приватизацію держпідприємств в Україні

Приватизація державних підприємств в Україні не дає позитивних результатів, а лише сприяє отриманню доходів приватними власниками, зазначає лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко.

Як повідомляє прес-служба КПУ, коментуючи заяву уряду про необхідність збільшити кількість держпідприємств, заводів і шахт, які можна буде приватизувати, П.Симоненко наголосив, що приватизація вже дає свої негативні наслідки.

"Позитивних результатів ми не бачимо взагалі, тоді чому мова йде про продаж останнього, що є в Україні?", - сказав лідер комуністів під час запису програми на телеканалі "Рудана" у Кривому Розі.

Як приклад він навів приватизацію шахт у Кривому Розі, які цього року принесли приватним власникам 19 млрд грн доходу, тоді як бюджет міста становить лише 2 млрд грн.

"Тобто хтось поклав собі в кишеню за рахунок наших державних природних ресурсів 9 бюджетів Кривого Рогу. І ось тут логічно поставити ще раз запитання: а хто виграє від такої приватизації?" - зазначив лідер КПУ.

Ще одним яскравим прикладом негативних наслідків від продажу держвласності П.Симоненко назвав продаж "Криворіжсталі", яка до приватизації мала 56 тис. робочих місць.

"Сьогодні кількість співробітників скоротилася на 20 тис., і скорочення триває. Тому з упевненістю можна сказати, що приватний власник ніколи не обстоюватиме інтересів простих робітників, оскільки для нього важливі тільки питання власного прибутку", - підсумував лідер комуністів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА