18:12 07.09.2012

Створити ОСББ у новобудові можна буде лише з відома більшості мешканців будинку - Мінрегіон

1 хв читати
Створити ОСББ у новобудові можна буде лише з відома більшості мешканців будинку - Мінрегіон

Об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у новобудові може бути створено лише за умови, що більше ніж 50% людей, які проживають у будинку, отримали право власності на квартири.

Цю норму включено до концепції нового закону про ОСББ, заявила у програмі "Соціальний статус" на телеканалі Tonis заступник директора департаменту житлової політики Мінрегіону Віра Радченко.

За її словами, таким чином, розробники нормативу намагаються боротися із шахраями, що маніпулюють коштами мешканців будинків. Також пропонується закріпити норму обов'язкового членства в ОСББ.

"Шахраям буде занадто складно підкупити або намовити таку кількість людей. Іноді декілька людей від компанії-забудовника створюють ОСББ, не даючи іншим охочим, які отримали право власності на квартиру пізніше, стати членами об'єднання, вимагаючи від них сплати внесків, розглядаючи питання про членство протягом кількох місяців. Це дозволяє нав'язувати жителям будинку тарифи, керуючу компанію та інше", - зазначила вона.

За словами представника Мінрегиону, для співвласників будинку також передбачено можливість об'єднання на громадських засадах, без державної реєстрації. Проте в цьому випадку ОСББ не зможе отримувати кредити.

В.Радченко нагадала, що цього року на пільгове кредитування, зокрема ОСББ, у держбюджеті передбачено 40 млн грн. Об'єднання можуть отримати кредит під 3% річних і в перший рік сплачувати лише відсоток.

В.Радченко зазначила, що на сьогодні в Україні створено близько 17 тис. ОСББ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА