Інтерфакс-Україна
15:15 04.08.2025

Завод із переробки рибопродукції запрацював у Львівській області

2 хв читати
Завод із переробки рибопродукції запрацював у Львівській області
Фото: https://darg.gov.ua/

ПрАТ "Львівський обласний виробничий рибний комбінат" відкрив у Львівській області інноваційний завод із переробки рибної продукції, повідомила пресслужба Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм.

Згідно з повідомленням, потужності заводу площею 6800 кв. м дають можливість переробляти до 25 тонн сировини та щодня випускати 12,5 тонни готової продукції. Для виробництва використовується як риба власного вирощування, так й імпортована сировина.

Будівля заводу має три рівні: два виробничі поверхи та технічний третій, де розташовано інженерні системи. Простір поділено на чотири основні зони: рампи для завантаження сировини та відвантаження готової продукції, "мокрі" приміщення для обробки сирої, солоної та копченої риби, "сухі" приміщення для виготовлення пресервів і напівфабрикатів, санітарно-побутові приміщення для персоналу.

На заводі впроваджено міжнародні системи управління якістю та безпечністю харчових продуктів (ISO 9001, ISO 14001, ISO 22000), що дасть підприємству змогу не лише забезпечувати внутрішній ринок, а й вийти на експорт.

Після досягнення повної виробничої потужності буде створено 283 нових робочих місця. Наразі підприємство вже забезпечує роботою 82 людини. Торік воно виробило 1 382 тонни продукції та сплатило до бюджету 6,4 млн грн податків.

У планах - розширення експортної лінійки, впровадження біотехнологій для утилізації відходів, створення супутнього виробництва кормів та вихід на нові міжнародні ринки.

"Маємо честь відкрити найбільший у Східній Європі завод із переробки риби. Це не просто виробничий об’єкт — це стратегічний крок у розвитку національної аквакультури. Ми не лише інвестуємо в переробку, а й змінюємо підхід: від вирощування до того, як донести до споживача якісну, безпечну й смачну кінцеву продукцію. Завдяки сучасним технологіям ми вдосконалюємо рецептуру та прагнемо змінити культуру споживання рибної продукції в нашій країні", — зазначив заступник міністра економіки, довкілля та сільського господарства Тарас Висоцький.

За його словами, міністерство й надалі працюватиме над впровадженням культури споживання українцями риби вітчизняного виробництва. Зокрема, продовжується закупівля риби на аукціонах на платформі "Prozorro.Продажі" для військовослужбовців ЗСУ, закладів пенітенціарної системи, правоохоронних органів тощо.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ

На Бессарабському ринку завершують підготовку до запуску гастрономічного проєкту "Бессарабка. Ринок їжі" - ЗМІ

Загинула дитина і троє людей постраждали внаслідок ворожих ударів у Дніпропетровській області

Сили безпілотних систем уразили за добу 1234 ворожі цілі

Генштаб зафіксував впродовж доби 167 бойових зіткнень

Окупанти втратили впродовж доби 1240 військовослужбовців - Генштаб

5 грудня: Яке сьогодні свято, все про цей день

В Офісі Президента прокоментували повідомлення ірландських ЗМІ про дрони, які нібито намагалися перешкодити посадці літака Зеленського

Прем'єр-міністр Бельгії назвав три умови використання активів РФ на користь України

59% українців покладають відповідальність за корупційний скандал в енергетиці на уряд та президента – опитування

Заправкам "Лукойлу" за межами Росії продовжили до квітня ліцензію на функціонування без санкцій

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новини з усієї України

РЕКЛАМА