10:56 27.04.2021

Донбас можна економічно реінтегрувати за два роки - Колесніков

2 хв читати
Донбас можна економічно реінтегрувати за два роки - Колесніков

Економічна реінтеграція тимчасово окупованої частини Донбасу можлива протягом двох років, вважає віце-прем'єр і міністр інфраструктури у 2010-2012 роках Борис Колесніков.

"Потрібно розуміти, що немає жодних проблем в економічній інтеграції Донбасу (я не кажу про політичну частину питання). Там потрібно реалізовувати і нові проекти, і відновлювати те, що потребує відновлення. Немає неможливих речей. За два роки можна повністю реінтегруватися і через два з половиною роки вже отримувати доходи в бюджет держави Україна - в єдиній державі разом із Донбасом", - сказав він у понеділок увечері у програмі "Хард з Влащенко" на каналі "Україна 24".

За його словами, "насамперед там варто розвивати потужне машинобудування (і готові прийти західні компанії), металургійну галузь, а що стосується сільського господарства - потрібен глибокий ступінь переробки з отриманням високої доданої вартості".

Колесніков також підтримав ідею зустрічі президентів України та РФ Володимира Зеленського та Володимира Путіна.

"Будь-які кроки з повернення миру корисні. І він (Володимир Зеленський - ІФ) не просто сказав слова - він виконує свою передвиборну програму. Один із небагатьох, якщо не єдиний із українських політиків. Я хочу нагадати, як був підписаний Мінський договір, зданий аеропорт у Донецьку, а потім туди молодих хлопців послали на вірну смерть. Потім був Мінськ-2, і шість років він не виконується. Тому будь-які зусилля президента щодо досягнення миру лише вітаються. Він може зустрічатися з ким завгодно і де завгодно, лише б захищалися українські інтереси, тому що йому довірили голоси 73% виборців. Будь-які зусилля, які приведуть назад, до України, Донбас, де гинуть люди, а потім і Крим - заслуговують на повагу", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання про вибір між фінансуванням доріг і вакцинацією, Колесніков зауважив, що логічно було б насамперед скоротити неефективні держвидатки.

"Трагедія сучасної влади у тому, що вона не може зламати систему і система її поглинає. Я б на 90 відсотків скоротив держвидатки на персонал, краще допомогу заплатити і перекваліфікувати той самий персонал, і знайшов би гроші і на дороги, і на вакцини. Без доріг не буде економіки і грошей на вакцини не буде", - сказав він.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА