20:46 21.02.2024

Постпреди країн ЄС погодили позицію щодо продовження на рік пільг для українського й молдовського експорту

2 хв читати
Постпреди країн ЄС погодили позицію щодо продовження на рік пільг для українського й молдовського експорту

Рада ЄС оголосила в середу, що Комітет постійних представників (Coreper) країн Євросоюзу узгодив переговорний мандат Ради щодо продовження ще на рік призупинення імпортного мита й квот на український і молдовський експорт до ЄС.

"Погоджуючись відновити ці заходи, ми демонструємо нашу незмінну підтримку Україні й Молдові, одночасно захищаючи внутрішній ринок від надмірного збільшення імпорту деяких чутливих сільськогосподарських продуктів", - прокоментувала цю домовленість постпредів глава МЗС Бельгії, яка головує у Раді ЄС, Аджа Лябіб.

У комюніке Ради пояснюється, що дві законодавчі пропозиції, які держави-члени обговорюватимуть із Європейським парламентом, спрямовані на продовження призупинення імпортних мит і квот ще на рік: із 6 червня 2024 року до 5 червня 2025 року для України та із 25 липня 2024 року до 24 липня 2025 року для Молдови - за умови "одночасного посилення захисту чутливих сільськогосподарських продуктів через зміцнення захисних заходів", які вже включені до відповідного чинного регламенту.

У Брюсселі пояснюють, що, "відновивши ці заходи, ЄС продовжить підтримувати й стимулювати торговельні потоки з України до ЄС і решти світу, а також сприятиме створенню умов для розширення економічних і торговельних відносин, що ведуть до поступової інтеграції України у внутрішню структуру ЄС".

Що стосується Молдови, ці заходи покликані "допомогти зберегти умови, необхідні для того, щоб Молдова могла продовжувати свої торговельні відносини з ЄС і рештою світу через ЄС", повідомили в Раді Євросоюзу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА