15:42 06.02.2024

Експорт з України до розподільчих центрів JYSK у 2023 р. зріс на 60%

2 хв читати
Експорт з України до розподільчих центрів JYSK у 2023 р. зріс на 60%

Експорт з України до розподільчих центрів JYSK зріс на 60% у 2023 році, повідомила менеджерка із закупівель мережі Ірина Романчук в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"За останні 12 місяців експорт з України до розподільчих центрів JYSK зріс на 60% до аналогічного для порівняння періоду. Однак цей показник міг бути більшим, якби наприкінці 2023 року не заблокували кордони, унаслідок чого термін постачання товару подовжився з тижня до місяця, іноді до двох, що дуже негативно вплинуло на всіх українських експортерів", - повідомила Романчук.

Експертка уточнила, що внаслідок високої вартості транспортування до європейських країн м'які меблі українського виробництва втрачають конкурентоспроможність, тому наразі експортуються здебільшого корпусні меблі. Крім того, JYSK також закуповує в Україні ковдри, подушки та господарські товари.

"На початку 2022 року частина виробників, які перебувають на сході країни, не змогли швидко відновити роботу через збій у ланцюзі поставок як комплектувальних, так і готових товарів. Тому ми були змушені припинити роботу з цими компаніями. На сьогодні основні постачальники розташовані в центральній і західній частині країни", - зазначила Романчук.

Як приклад нарощування роботи мережі з українськими виробниками вона навела виробника меблів "Акорд-Імпорт" (м. Хмельницький), з яким JYSK у 2023 році розширив співробітництво як завдяки переведенню виробництва деяких серій меблів з Європи до України, так і завдяки розширенню асортименту новими позиціями. Загалом цей виробник відвантажив на європейські розподільчі центри JYSK понад 1,2 тис. вантажівок готових меблів у 2023 році.

JYSK - частина сімейної Lars Larsen Group із понад 3,2 тис. магазинів у 48 країнах. Наразі в Україні працює інтернет-магазин jysk.ua і 91 магазин класичного формату, у 2024 році їхня кількість сягне 100 точок. Штат JYSK у країні налічує понад 800 співробітників.

Виторг JYSK у 2022/23 фінансовому році становив EUR 5,2 млрд.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА