14:46 04.02.2023

Знеструмленій через аварію в мережах Одесі передадуть газотурбінну станцію 25 МВт і генератори

1 хв читати
Знеструмленій через аварію в мережах Одесі передадуть газотурбінну станцію 25 МВт і генератори

 Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль доручив терміново передати знеструмленій внаслідок масштабної аварії в магістральній мережі Одесі газотурбінну станцію та генератори для електрозабезпечення.

"Доручив протягом доби ввезти в Одесу всі потужні генератори, які є в наявності в Міненерго. Також у місто повинна бути перевезена газотурбінна електростанція потужністю 25 МВт, надана нашими партнерами з США", – написав Шмигаль у своєму телеграм-каналі в суботу.

Крім того, прем'єр поставив завдання МЗС звернутися до Туреччини за додатковою підтримкою у вигляді суден-електростанцій.

Він також зазначив, що Кабмін на позачерговому засіданні доручив створити цілодобовий урядовий штаб для ліквідації наслідків аварії на чолі з Міністром енергетики, за участю в.о. міністра внутрішніх справ, голів ДСНС і ОВА, керівника "Укренерго", представників Мінінфраструктури та інших міністерств і відомств.

Прем'єр зазначив, що ситуація в Одесі та прилеглих районах через технологічну аварію на одній з високовольтних підстанцій, неодноразово пошкодженій унаслідок російських атак, складна, застосовано аварійні відключення.

"Масштаб аварії суттєвий, швидко відновити енергопостачання, зокрема критичної інфраструктури, - неможливо", - наголосив Шмигаль.

Водночас за його словами, підключення критичної інфраструктури та багатоквартирних будинків, опалення яких залежить від електропостачання, є першорядним завданням.

Також в Одесі повинні цілодобово працювати всі пункти незламності. Для координації роботи в місто мають поїхати міністр енергетики Герман Галущенко і керівник "Укренерго" Володимир Кудрицький.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в понеділок опустив офіційний курс гривні на 24 коп.

Попит на зарядні станції в мережі "Епіцентр" зріс більш ніж увосьмеро

"Метінвест" у I кв. скоротив виробництво сталі на 4%, коксу на 11%, наростив окатишів майже на третину

DIM спільно з банком "Глобус" запускає іпотечну програму для ЖК А136

Дефіцит е/е зменшився через потепління, але залишається суттєвим ввечері та вночі - "Укренерго"

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА