12:15 10.09.2022

Пентагон виділив понад $1 млрд на виробництво зброї для поповнення запасів, що скоротилися за рахунок постачання Україні

1 хв читати
Пентагон виділив понад $1 млрд на виробництво зброї для поповнення запасів, що скоротилися за рахунок постачання Україні

Міністерство оборони США уклало контракти з низкою виробників озброєнь на $1,2 млрд, щоб поповнити запаси зброї та спорядження, вилученого в американських військових частин для відправлення в Україну, повідомив Пентагон.

У ньому наголошується, що частину наданої допомоги було придбано за контрактами у виробників, проте значну частину зброї вартістю близько $12,5 млрд було надано в рамках президентських повноважень. Зокрема, протитанкові системи Javelin, ПЗРК Stinger та РСЗВ HIMARS, безпілотні літальні апарати Switchblade "вилучено безпосередньо з наявного військового інвентарю США".

"Оскільки ми працюємо з промисловістю над прискоренням виробництва для поповнення запасів, так і прямих закупівель у рамках ініціативи сприяння безпеці України, ми використовуємо низку інструментів, щоб прискорити фінансування та укладання контрактів", - наводить пресслужба Пентагону слова заступника міністра оборони із закупівель та забезпечення Білла Лапланта.

За його словами, для поповнення внутрішніх запасів уже укладено контракти на суму близько $1,2 млрд. Фінансування піде на виробництво Javelin, Stinger та HIMARS.

Чиновник зазначив, що наразі Пентагон працює над укладанням контрактів ще на $1,2 млрд на обладнання, обіцяне Україні, зокрема на 155-мм артилерійські снаряди, безпілотні літальні апарати Switchblade, радіолокаційні системи й тактичні транспортні засоби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА