12:00 07.09.2022

ВР призначила Умєрова головою Фонду держмайна

2 хв читати
ВР призначила Умєрова головою Фонду держмайна

Верховна Рада призначила народного депутата Рустема Умєрова на посаду керівника Фонду державного майна (ФДМ).

Ухвалення відповідного проєкту постанови №8005 у цілому підтримали 282 народні депутати на пленарному засіданні в середу, повідомив член фракції "Голос" Ярослав Железняк у телеграм-каналі.

"Парламент призначив головою Фонду державного майна нашого колегу від "Голосу" Рустема Умєрова. За – 282 (голоси – ІФ-У). Проти – 0", – написав він.

Як зазначив парламентар, за фракціями результати голосування за кандидатуру Умєрова розподілилися так: "Слуга народу" – 198 голосів, "Європейська солідарність" – 2 голоси, "Батьківщина" – 1 голос, група "Платформа за життя та мир" – 17, група "За майбутнє" – 9, "Голос" – 13, "Довіра" – 16, група "Відновлення України" – 14 та позафракційні депутати віддали 12 голосів.

Як повідомлялося, комітет ВР з питань економічної політики 7 вересня підтримав кандидатуру Умєрова на посаду голови ФДМ.

Умєров – український політичний діяч, підприємець, інвестор та меценат, член української делегації на переговорах із Росією, делегат Курултаю кримськотатарського народу.

У 2019 році був обраний народним депутатом ІХ скликання від партії "Голос" (18-й номер у списку як безпартійний) та став членом однойменної фракції.

В українському парламенті обіймав посаду секретаря комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин, а також був заступником члена Постійної делегації у Раді Європи та співголовою депутатського міжфракційного об'єднання "Кримська платформа".

У вересні 2020 року Умєров увійшов до групи з розроблення державної стратегії деокупації Криму та Севастополя при Раді національної безпеки і оборони України (РНБО).

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

Більшість банкірів очікують зниження облікової ставки НБУ на 0,5 п.п.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА