15:50 01.06.2022

Бізнес SCM, Фонд Ахметова та ФК "Шахтар" спрямували на допомогу Україні та українцям під час війни 2,4 млрд грн

4 хв читати
Бізнес SCM, Фонд Ахметова та ФК "Шахтар" спрямували на допомогу Україні та українцям під час війни 2,4 млрд грн

Бізнес SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб "Шахтар" із 24 лютого до 1 червня спрямували на підтримку України та українців 2,4 млрд грн, або майже $80 млн допомоги.

Згідно з інформацією СКМ, масштаби та обсяги допомоги бізнесмена Ахметова продовжують зростати. Значна частина цієї суми – це гуманітарна допомога мирним громадянам. Так, за 90 днів війни Фонд Ахметова передав для жителів України понад 580 тисяч одиниць медикаментів, понад 60 тисяч гемоконтейнерів та понад 185 тисяч продуктових наборів.

Одночасно наголошується, що для того щоб допомога була максимально ефективною, її напрями та обсяги визначають у координації з центральною та місцевою владою. Люди на місцях одержують харчові продукти, ліки, речі першої необхідності. Вживаються заходи з евакуації та розміщення вимушених переселенців, розгортаються та утримуються шелтери, бомбосховища тощо.

У прифронтових містах завдяки ініціативі бізнесів "Метінвест" та ДТЕК проєкту "Рятуємо життя" створюється стратегічний запас продуктів, лікарні отримують необхідні препарати та матеріали, а соціально незахищені категорії – пакети першої необхідності.

Загалом гуманітарна допомога бізнесів SCM, Фонду Ахметова та футбольного клубу "Шахтар" охопила 2,5 млн людей із 24 лютого.

В інформації зазначено, що вкрай важливим напрямом залишається підтримка ЗСУ, ТрО та інших силових підрозділів, які ведуть боротьбу за Україну.

"Наші захисники отримали автотранспорт, дрони, спеціальні технічні засоби (від тепловізорів до далекомірів), фортифікаційні споруди, одяг та взуття, бронежилети та каски, аптечки та турнікети, рації, пальне тощо", - констатують в інформації.

У містах та селищах присутності бізнесів SCM розгорнуто центри підтримки громадян. Насамперед допомогу надають соціально незахищеним особам та вимушеним переселенцям. Для евакуйованих створюють робочі місця, облаштовують прихистки. Комунальним службам населених пунктів надають усе можливе – від пального до засобів індивідуального захисту працівників. Евакуаційні потяги "Укрзалізниці" отримують на безоплатній основі вугілля.

Енергетики ДТЕК і телекомунікаційники "Укртелекому" щодня підтримують роботу критичної інфраструктури України, повертаючи світло та зв'язок до будинків українців після обстрілів. Так, за травень електромонтери ДТЕК повернули світло понад 687 тисяч сімей, що залишилися без електропостачання внаслідок обстрілів у Київській, Донецькій, Одеській та Дніпропетровській областях. Окрім того, з початку повномасштабної війни ДТЕК безоплатно надає електроенергію для більше ніж 100 закладів охорони здоров'я та оборонних установ. Завдяки цьому бюджетні та комунальні заклади заощадили 137 млн грн.

Логістичну гуманітарну мережу разом із партнерами продовжує розвивати і "Лемтранс" – #RailwayHelpsUkraine. Завдяки проєкту гуманітарну допомогу із-за кордону отримали тисячі українців.

Футбольний клуб "Шахтар" розгорнув на стадіоні "Арена Львів" Shelter Centre, який уже прийняв сотні переселенців. Також клуб провів серію благодійних матчів Shakhtar Global Tour for Peace in Ukraine. Кошти від реалізації квитків та реклами (загалом 25,6 млн грн) було спрямовано на допомогу захисникам України, волонтерським організаціям, медикам та дітям, які постраждали від війни. Також завдяки ініціативі Shakhtar Social Founfation 14 європейських футбольних клубів організували збір та постачання гуманітарної допомоги в Україну.

Група "Україна" під патронатом Мінкульту та Офісу президента спільно з іншими медіагрупами для протидії російській пропаганді продовжує надавати фінансову підтримку міжнародному каналу іномовлення "FreeДом".

Фонд Ріната Ахметова також опікується наповненням музею "Голоси мирних" – найбільшого архіву свідчень українців про події війни з РФ. Наразі вже зібрано понад 15 тисяч історій людей, які постраждали від війни.

Крім того, SCM першими, ще до 24 лютого, з ініціативи Ріната Ахметова заздалегідь передали державі авансом 1 млрд грн податків (це більше ніж $30 млн) за 2022 рік для підвищення обороноздатності країни та підтримки економіки.

З початку 2022 року загальний обсяг переданих Україні Ахметовим коштів становить понад $100 млн. За даними Forbes, допомога Ахметова є найбільшою серед представників великого українського бізнесу.

За словами акціонера SCM Ріната Ахметова, зупинятись на цьому він не має наміру. "Станом на сьогодні я виділив на допомогу Україні EUR100 млн. З них уже витрачено EUR70 млн. І ми не плануємо зупинятися. Допомагатимемо Україні та українцям стільки, скільки потрібно", – зазначив він в інтерв'ю виданню "Новое время".

Джерело: https://metinvest.media/ua/page/dopomoga24-mlrd-grn-dlya-ukrani-ta-ukrancv--bznesi-scm-fond-rnata-ahmetova-ta-fk-shahtar?fbclid=IwAR3pRRyRGT7CUkEFbzrd9jQcccj

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА