12:33 28.04.2022

Збитки інфраструктурі становлять майже $90 млрд, Мінінфраструктури має намір відновити інфраструктуру за один-два роки - Кубраков

1 хв читати
Збитки інфраструктурі становлять майже $90 млрд, Мінінфраструктури має намір відновити інфраструктуру за один-два роки - Кубраков

Міністерство інфраструктури України заявило про амбітну мету відновити зруйновану інфраструктуру на звільнених територіях за рік-два.

Про це повідомив міністр інфраструктури України Олександр Кубраков під час засідання Конгресу місцевої та регіональної влади, повідомила пресслужба Офісу президента.

За словами Кубракова, збитки, завдані інфраструктурі внаслідок війни, становлять майже $90 млрд, і насамперед ідеться про залізничну, дорожню та мостову інфраструктуру.

"Кубраков поінформував про темпи відбудови доріг і відновлення проїзду мостами на звільнених територіях і зазначив, що поставлено амбітну мету – відбудувати інфраструктуру за один-два роки", - повідомили в ОП.

Під час засідання також обговорювалося забезпечення житлом переселенців і відновлення пошкоджених будівель.

Президент Володимир Зеленський зазначив, що необхідно ухвалити всі необхідні зміни до нормативно-правових актів, щоб нове житло в Україні обов'язково будували з комфортними бомбосховищами, а старий житловий фонд було обладнано відповідно до потреб гарантування безпеки громадян.

Як повідомлялося, раніше заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що влада розробляє комплексний план повоєнного відновлення та розвитку країни.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА