10:40 26.04.2022

Coca-Cola надасть Україні допомогу на суму до $15 млн

2 хв читати
Coca-Cola надасть Україні допомогу на суму до $15 млн

Американська Coca-Cola Co. (SPB: KO), найбільший у світі виробник безалкогольних напоїв, а також Фонд Coca-Cola і її глобальні партнери з розливу напоїв, нададуть допомогу Україні на загальну суму майже $15 млн.

Зусилля з надання гуманітарної допомоги в регіоні передбачатимуть пожертвування коштів та вироблену корпорацією продукцію, що випливає зі звіту компанії за перший квартал 2022 року.

"Це фінансування підтримає подальші зусилля щодо надання допомоги Червоним Хрестом та іншими організаціями, які діють в Україні та сусідніх країнах, допомагаючи мільйонам переміщених осіб", - зазначено у звіті Coca-Cola.

Крім того, корпорація надає термінову фіндопомогу всім своїм співробітникам в Україні.

Відповідно до звіту, Coca-Cola 8 березня 2022 року оголосила про зупинення своєї діяльності у РФ у відповідь на її збройну агресію в Україні. Цей захід, орієнтовно, знизить чистий виторг та операційний прибуток корпорації за підсумками року в межах 1-2%, а також скоротить прибуток на акцію приблизно на $0,04/шт.

Чистий прибуток компанії у січні-березні скоротився на 23,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року – до $2,25 млрд.

Квартальний виторг Coca-Cola збільшився на 5% - до $9,02 млрд проти $8,6 млрд роком раніше.

Продаж газованих напоїв збільшився на 4%, переважно за рахунок Китаю, Індії та Латинської Америки. Реалізація соків, молочних напоїв та напоїв на рослинній основі зросла на 3%. Продаж води, спортивних напоїв, кави та чаю скоротився на 11%.

Як повідомлялося, Coca-Cola 8 березня оголосила про призупинення бізнесу в Росії у зв'язку з російською агресією проти України, де їй належать десять заводів із виробництва безалкогольних напоїв і соків.

Корпорація 24 лютого повідомила про тимчасове зупинення роботи заводу в Києві та евакуацію співробітників.

Офіційний ботлер Coca-Cola в Україні - "Кока-Кола Беверіджиз Україна", яка до війни виробляла широкий вибір безалкогольних напоїв у різних категоріях - солодкі газовані напої, соки, вода, енергетичні напої та холодні чаї.

Перший завод компанії в Україні було відкрито у Львові. Нині компанія володіє одним заводом у с. Великій Димерці Київської області, який запрацював у 1998 році, а 10 березня 2022 року був пошкоджений обстрілами російських окупаційних військ. Виробництво на ньому тимчасово зупинено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА