15:41 24.04.2022

"Запоріжсталь" працює на 40-50% від своєї потужності, ГЗК Кривого Рогу - на 40% з планами виходу на 100%

3 хв читати
"Запоріжсталь" працює на 40-50% від своєї потужності, ГЗК Кривого Рогу - на 40% з планами виходу на 100%

Запорізький металургійний комбінат "Запоріжсталь" "Метінвесту" Ріната Ахметова і Вадима Новинського після часткового відновлення виробництва працює на 40-50% своєї потужності, повідомив генеральний директор "Запоріжсталі" Олександр Мироненко.

За його словами, через війну виробництво на комбінаті довелося консервувати на 33 дні, потім заново відновлювати. Виникли також проблеми з логістикою-постачанням сировини і відвантаженням готової продукції.

"Ми були змушені призупинити виробництво і майже 33 дні перебували в стані гарячої консервації. Після того як лінія фронту була відсунута від Запоріжжя, у нас з'явилася можливість відновити наше виробництво. Спочатку були запущені ливарно-механічний завод і коксохімічний. Після цього відновили виробництво і на "Запоріжсталі", - сказав Мироненко під час відвідування комбінату CEO "Метінвесту" з Юрієм Риженковим.

Водночас він уточнив, що передусім запустили аглофабрику, дві доменні печі. Після цього запрацював повний цикл - мартенівські та прокатні цехи комбінату.

"Виробничий ланцюжок ми відновили, зараз він працює на 40-50% від своєї потужності", - додав гендиректор.

У свою чергу Риженков зазначив, що гірничо-металургійна група "Метінвест" вносить свій вклад у наближення перемоги України, займається новою логістикою і освоєнням нових продуктів.

"Запоріжсталь" і в мирний час – це одне з ключових підприємств, яке вносить вагомий внесок в економіку України. У воєнний час, коли війна змусила замовкнути величезні і найважливіші для національної економіки підприємства по всій Україні, будь-яке працююче виробництво -особливо важливе для країни. Ми робимо все можливе для того, щоб сьогодні закласти фундамент надійного майбутнього: працюємо над новою логістикою і освоєнням нових продуктів, забезпечуємо зайнятість евакуйованих фахівців "Метінвесту", щоб зберегти команду", – сказав Риженков, якого цитує прес-служба.

"Мотивація України та українців у цій страшній війні чітка і сильна: ми захищаємо свою землю, свої домівки, рідних і близьких, своє право на життя у світі на своїй землі. Ми не забираємо, не руйнуємо чуже – ми відстоюємо своє, рідне. І це додає сили і світлу віру в перемогу України в ці темні дні. І кожен в команді "Метінвест" – в кар'єрі, біля доменної печі, прокатного стану, в гуманітарному хабі - робить свій неоціненний внесок у День Перемоги України, що наближається. Ця єдність і є наша непереможна зброя", - наголосив Риженков.

В іншій інформації повідомляється, що гендиректор "Метінвесту" відвідав підприємства групи в Кривому Розі.

"Наші криворізькі підприємства працюють приблизно на 40%. Основний стримувальний фактор - логістика і ринки збуту. Те, що можемо доставляти нашим споживачам в Європу, ми, звісно, виробляємо і поставляємо. Однак для нас сьогодні дуже важливо, щоб були розблоковані чорноморські порти України - Южний, ТИС. Зараз вирішуємо питання з постачання морськими шляхами. Є перші спроби побудувати логістику через порти Балтики та Румунії. У квітні вже завантажуємо корабель в Констанці і Свіноуйсьце і будемо намагатися це розвивати. Сподіваюся, нам вдасться вирішити ці питання, тоді компанія зможе завантажити криворізькі підприємства на 100% роботи", – повідомив Риженков.

Також керівник компанії розповів, що зараз працює "Каметсталь" в Кам'янському, а в Запоріжжі запустили дві доменні печі, які сьогодні працюють на 50%, і вирішують питання, як найближчим часом запустити ще одну.

"Метінвест" є вертикально інтегрованою групою з видобувних і металургійних підприємств. Його підприємства розташовані в Україні: в Донецькій, Луганській, Запорізькій та Дніпропетровській областях, в країнах Європи.

"Запоріжсталь" - одне із найбільших промислових підприємств України, перебуває в процесі інтеграції в групу" Метінвест", основними акціонерами якої є ПрАТ "Систем Кепітал Менеджмент" (71,24%) і група компаній "Смарт-холдинг" (23,76%).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрнафта" отримала 138 тонн добового дебіту нафти після інтенсифікації видобутку на одному з західних родовищ

Посівна-2024 випереджає на 8,3% минулорічну - посіяно 476,7 тис. га ярих

РФ останніми атаками вибила 10-12% наявної в березні потужності генерації е/е - директор ЦДЕ

Експорт українським морським коридором за 7 міс. сягнув 33,8 млн тонн - Кубраков

Українсько-польські переговори аграрних асоціацій - є розуміння щодо широкої низки продуктів, щодо зерна рішення немає

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА