13:40 20.04.2022

Молдова запланувала влітку запасти газ у сховищах Румунії

1 хв читати
Молдова запланувала влітку запасти газ у сховищах Румунії

Віцепрем'єр, міністр інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Андрій Спину заявив, що в літній період країна створюватиме запаси природного газу у сховищах Румунії.

"Уряд узяв кредит у Європейського банку реконструкції та розвитку і виділить 150 мільйонів євро, щоб створити запас природного газу протягом літа. Ми постійно працюємо над підвищенням енергетичної безпеки", - сказав Спину в середу на пресконференції.

Віцепрем’єр також повідомив про запровадження проєктів підвищення енергетичної ефективності. За його словами, 200 млн євро було спрямовано на підвищення енергоефективності лікарень, дитячих садків, шкіл та інших державних установ.

Спину констатував скорочення споживання газу в промисловості. "Так, за нинішніх умов підприємство Termoelectrica, яке виробляє частину електроенергії, переходить на мазут. Зараз це значно дешевше, ніж працювати на газі", - додав віцепрем'єр.

За його словами, Молдові (без Придністров'я) на травень необхідно 45 млн куб. м газу. "З цього обсягу в нас 24 млн [куб. м газу] вже зарезервовано у сховищі в Румунії. Якщо ми скоротимо споживання на Termoelectrica, то нам знадобиться ще близько 10 млн куб. м. Це на випадок, якщо виникнуть проблеми з постачанням газу від "Газпрому", - заявив Спину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА