17:55 29.03.2022

"Енергоатом" очікує політичної оцінки дій агресора РФ з боку МАГАТЕ - радник глави компанії

1 хв читати
"Енергоатом" очікує політичної оцінки дій агресора РФ з боку МАГАТЕ - радник глави компанії

НАЕК "Енергоатом" очікує від генерального директора Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) Рафаеля Маріано Гроссі під час його візиту в Україну політичної оцінки дій загарбницьких військ Росії стосовно українських ядерних об'єктів, повідомив радник в.о. президента компанії Олександр Моцик.

"Окрім очікувань, що він оголосить про технічну допомогу, яку агентство надає і надаватиме для того, щоб АЕС працювали в стабільному режимі, він має надати ще і політичну оцінку. Ми чекаємо на неї. Щоб назвали агресора агресором і звернулися в Росію, щоб вона забрала із станції (Запорізька АЕС - ЕР) своїх військових і працівників "Росатома", - сказав він в ефірі онлайн-форуму Energy Club у вівторок.

За його словами, такі очікування стосуються і захопленого окупантами майданчика Чорнобильської атомної станції.

При цьому він повідомив, що Централізоване сховище відпрацьованого ядерного палива (ЦСВЯП), розміщене в зоні відчуження, розграбоване загарбниками.

"Зараз ми знаємо, що частину цього сховища розграбували окупанти, й вони теж повинні звідти піти, щоб можна було там навести лад", - наголосив Моцик.

Як повідомлялося, генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Маріано Гроссі прибув 29 березня в Україну. МАГАТЕ повідомило, що мета візиту - переговори з високопоставленими чиновниками щодо надання агентством термінової технічної допомоги в гарантуванні безпеки ядерних об'єктів і запобіганні ризику аварій.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА