21:19 28.02.2022

США ввели санкції проти Центрального банку РФ та Російського фонду прямих інвестицій

1 хв читати
США ввели санкції проти Центрального банку РФ та Російського фонду прямих інвестицій

США запровадили санкції проти Центрального банку РФ та Російського фонду прямих інвестицій, повідомив Державний департамент США.

Управління контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC) заборонило будь-якій американській особі здійснювати будь-які операції за участю Центрального банку Російської Федерації, Фонду національного багатства Російської Федерації або Міністерства фінансів Російської Федерації. Крім того, OFAC запровадив блокувальні санкції проти Російського фонду прямих інвестицій, відомого як фонд президента Путіна та його найближчого оточення, двох його дочірніх компаній та генерального директора Кирила Дмитрієва", - йдеться у повідомленні на сайті Держдепу у понеділок.

Зазначається, що США вжили цих заходів, щоб зруйнувати здатність Росії використовувати свої міжнародні резерви у спосіб, що підриває вплив санкцій США, а також щоб не дати Росії отримати доступ до її Фонду національного багатства для використання [його коштів] у війні проти України, яку зараз веде Росія.

"Сполучені Штати продовжуватимуть тісно співпрацювати з нашими партнерами та союзниками, щоб Росія відчула серйозні наслідки за війну проти України. Ми поділяємо з нашими партнерами та союзниками єдність цілей, твердий намір та рішучість притягти Росію до відповідальності за її агресію, особливо тих, хто відповідальний за цю війну вибору", - зазначається у повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА