17:34 03.02.2022

Україна і Туреччина підписали угоду про розширення виробництва безпілотних літальних апаратів

2 хв читати

Україна і Туреччина підписали угоду про розширення спільного виробництва безпілотних літальних апаратів (БПЛА), заявив президент України Володимир Зеленський.

"Особливу увагу ми сьогодні приділили співпраці в авіаційній та оборонній промисловості. Це один із локомотивів нашого стратегічного партнерства. Наша мета – реалізація конкретних проєктів створення спільних підприємств, обмін досвідом, обмін технологіями. Сьогодні підписано угоду, яка розширить виробництво безпілотних літальних апаратів", - сказав Зеленський у заяві для преси на спільному із президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом брифінгу в Києві в четвер.

Як повідомлялося, речник Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з врегулювання ситуації на Донбасі Олексій Арестович повідомив у грудні 2021 року, що на українсько-турецькому заводі, який будують у м. Василькові Київської області, вироблятимуть реактивні важкі безпілотники типу ANKA - наступне покоління БПЛА після Bayraktar, а також перспективні українські безпілотники. "Зокрема, може йтися і про реактивні безпілотники, які є перехоплювачами. Тобто вони здатні діяти проти повітряних об'єктів, проти інших безпілотників. Навіть проти авіації пілотованої. На них будуть українські двигуни та інша турецька авіоніка: корпус і т. п.", – розповів він.

За словами Арестовича, завод у Василькові наприкінці 2022 року вже має випустити першу продукцію.

29 вересня 2021 року було підписано меморандум про співпрацю між Міністерством оборони України та компанією Bayraktar Savunma щодо будівництва та облаштування навчально-випробувального центру для обслуговування, ремонту, модернізації БПЛА, а також для навчання персоналу, пов'язаного з експлуатацією БПЛА Bayraktar. Згідно з документом, центр Bayraktar збудують на землях поблизу Василькова, що належать Міноборони. Планується, що згодом в Україні побудують низку таких центрів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА