13:45 14.12.2021

"Укрзалізниця" відкрила відновлену залізничну станцію "Татарів-Буковель"

2 хв читати
"Укрзалізниця" відкрила відновлену залізничну станцію "Татарів-Буковель"

АТ "Укрзалізниця" (УЗ) відкрило відновлену залізничну станцію "Татарів - Буковель" у с. Татарові Івано-Франківської області після початку ремонтних робіт наприкінці листопада 2021 року.

"Станцію "Татарів - Буковель" тепер не впізнати. За декілька тижнів завдяки спільним зусиллям "Укрзалізниці" та партнерів із "Буковелю" тут відбулися великі зміни. Тепер на станції продовжено платформу, вона може приймати до 12 вагонів. Тепер ми можемо приймати більше пасажирів, а це найближча точка до "Буковеля". Тут буквально 15 хвилин до лижних спусків, тому туристам зі всієї України буде зручно сюди приїхати", - прокоментував подію керівник пасажирського напряму УЗ Олександр Перцовський.

За його словами, на цій станції тепер є зручні туалети, точка обігріву, зроблено освітлення, є інформаційна зона та майданчик, де розміщуються шатл-автобуси до "Буковеля".

"Ми тісно співпрацюємо з "Буковелем", передаємо статистику, яким поїздом скільки прибуває людей, і з огляду на це планується відповідна кількість шатлів", - розповів він.

Одночасно Перцовський зазначив, що наразі роботи на станції "Татарів - Буковель" ще тривають, зокрема відбувається проектування для капітального ремонту вокзалу.

"На наступний літній сезон плануємо капітальний ремонт. Плануємо відновити другий поверх вокзалу, зробити певні туристичні зони, тому що цей пункт стає одним із найпопулярніших у Карпатах. Проектування має завершитись у першому-другому кварталі 2022 року. Далі подивимося за обсягом робіт. Саме ключове для туристів уже зроблено", - повідомив керівник пасажирського спрямування "Укрзалізниці".

Крім того, він зазначив, що якщо у 2019-2020 роках сюди приїжджали орієнтовно 8-9 тис. туристів, то нині ще до початку активного лижного сезону УЗ продала вдвічі більше квитків – майже 18 тис.

Наразі до станції "Татарів - Буковель" курсують вісім поїздів зі всієї України, до Нового року їх кількість буде збільшено до десяти.

Станцію було збудовано у 1894 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Інтергал-Буд" бере на себе воєнні ризики і гарантує добудову

Україна відчуває стратегічну потребу вирощувати бавовну - Мінагрополітики

Українські сировари програють внутрішній ринок імпортній продукції і не можуть наростити експорт - аналітики

Приєднання України до ЄС спричинить реформування Єдиної сільгоспполітики - аграрний міністр Польщі

Через негоду знеструмлена шахта на Донеччині та відключали 145 тис. споживачів у Дніпропетровській області - Міненерго

"Нафтогаз" за три місяці виплатив 18,2 млрд грн податків

Уряд схвалив концепцію держпрограми про використання ШІ в пріоритетних галузях економіки

Єврокомісія схвалила запропонований Києвом план, необхідний для початку фінансування ЄС чотирирічного Ukraine Facility у розмірі EURO50 млрд

Кабмін продовжив спецзобов'язання на ринку газу до 31 серпня 2024 р.

Польська інспекція забракувала 7,13 тонни українського морозива

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА