18:40 09.12.2021

"Vodafone Україна" та "ДТЕК Енерго" протестували дистанційне керування транспортним засобом через мережу 5G

2 хв читати

Мобільний оператор "Vodafone Україна" та "ДТЕК Енерго" протестували дистанційне керування електромобілем через мережу 5G на машинобудівному заводі "Корум Світло шахтаря" в Харкові.

Як зазначено в повідомленні мобільного оператора, поширеному в четвер, тестування електромобіля відбулося в рамках реалізації першого в Україні пілотного проекту цифрового підприємства Smart Factory 5G, розпочатої в червні 2021 року.

Рішення працює у мережі Private Network 5G, яку компанії "Vodafone Україна" та Ericsson розгорнули на заводі.

"Інновація дає змогу замінити традиційну виробничу лінію безпілотними візками, які програмують під потреби конкретного підприємства, та суттєво оптимізувати процес виробництва. Віддалене керування підвищує безпеку персоналу, адже оператор електромобіля працює в безпечному місці та виконує роботи підвищеної небезпеки без ризику для життя", - наголошується в повідомленні.

Через відеокамери електромобіля оператор віддаленого центру керування бачить повну HD-картину того, що відбувається навколо, а вбудований в електромобіль 5G-модем забезпечує високу швидкість обміну даними.

Електромобіль миттєво реагує на команди оператора, із затримкою лише 20 мілісекунд, або 0,02 секунди. Отже, є ефект безпосереднього керування, так, ніби оператор перебуває за кермом транспортного засобу особисто, а не дистанційно.

Як зазначено в повідомленні, таке рішення вже використовують на заводі Daimler Factory 56 у Зіндельфінгені, де до виділеної мережі 5G компанії Ericsson підключено ручні інструменти та безпілотні візки для оптимізації процесу складання автомобілів.

Як повідомлялося, "Vodafone Україна" спільно з "ДТЕК Енерго", Ericsson та Corum Group влітку оголосили про старт першого в Україні проекту Smart Factory 5G на машинобудівному заводі "Корум Світло шахтаря" у Харкові.

За проектом на заводі розгорнули приватну технологічну мережу (Private Network) зв'язку 5G, в яку інтегруються мобільні пристрої, виробниче обладнання, керуючі пристрої та системи віддаленого та автоматизованого керування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА