16:42 07.12.2021

Кошти від приватизації заводу "Більшовик" надійшли до державного бюджету – голова ФДМ

1 хв читати
Кошти від приватизації заводу "Більшовик" надійшли до державного бюджету – голова ФДМ

Кошти від приватизації АТ "Перший київський машинобудівний завод" (ПКМЗ, раніше - завод "Більшовик") розміром 1,42 млрд грн надійшли до державного бюджету, повідомив голова Фонду держмайна України Дмитро Сенниченко у Facebook у вівторок.

При цьому він уточнив, що покупець також погасить борги держпідприємства, що становлять понад 500 млн грн.

"Результат команди фонду за 2020-2021 рр. - 8,1 млрд грн, Це більше, ніж за сім попередніх років", - зазначив голова ФДМ.

Як повідомлялося, АТ "ПКМЗ" на приватизаційному аукціоні придбав консорціум інвесторів, серед яких – власник A Development Олексій Баранов та компанія UDP під управлінням Андрія Іванова. Переможцем на торгах стало ТОВ "Дженерал Комерс" із пропозицією 1,429 млрд грн.

Стартову ціну АТ "ПКМЗ" було встановлено на рівні 1,39 млрд грн. Згідно з приватизаційними умовами, новий власник має погасити заборгованості ПКМЗ перед трудовим колективом, бюджетом та іншими кредиторами (наразі борги нараховують понад 500 млн грн), виконати чинний колективний договір і не допустити звільнення протягом визначеного терміну.

Крім цього, покупець має інвестувати в модернізацію підприємства щонайменше 57 млн грн протягом трьох років, зберегти частину наявного потенціалу виробництва на майданчику в Києві або Жашкові, або інших виробничих потужностях в Україні.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА