12:26 06.12.2021

Плани додаткового підвищення тарифів "Укрзалізниці" у 2022 році відсутні - голова правління

2 хв читати
Плани додаткового підвищення тарифів "Укрзалізниці" у 2022 році відсутні - голова правління

"Укрзалізниця" у 2022 році планує ефективно розпорядитися коштами від двоетапного підвищення вантажних тарифів, схваленого у другій половині 2021 року, та утримається від їх додаткового зростання, повідомив голова правління Олександр Камишін.

"Ті два підйоми, які вже ухвалені, серйозно б'ють по бізнесу. Ми не маємо планів підвищення на 2022 рік тарифів на вантажні перевезення", - сказав він на інфраструктурному дні Європейської Бізнес Асоціації у Києві.

За його словами, зростання тарифів становить $1,5-2 за тонну для окремих вантажів і є досить відчутним для їхніх продавців.

Камишін наголосив, що "Укрзалізниця" ставить завдання правильно розпорядитися отриманим ресурсом та інвестувати його в інфраструктуру, зокрема в електрифікацію, яка втричі знижує витрати на перевезення.

"Треба зробити домашню роботу", - наголосив голова правління.

Він нагадав, що ухвалене у 2021 році підвищення тарифів було спрямоване на зближення тарифних класів, але тарифна система ще потребує роботи сама собою.

Після такого налаштування тарифної системи, зазначив Камишін, доцільно перейти до прив'язки тарифів до індексу промислових цін та автоматично змінювати їх без ручного втручання.

Як повідомлялося з посиланням на наказ Мінінфраструктури від 29 жовтня, з початком 2022 року тарифи на перевезення групи вантажів першого тарифного класу залізницею зростуть на 9%.

Цьому передувало рішення про підвищення тарифів з 17 серпня 2021 року на вантажоперевезення групи вантажів 1 та 2 тарифних класів на 8%, а з січня 2022 року - на 20,4% та 6,5% відповідно.

"Укрзалізниця" оцінює додаткові доходи від підвищення тарифів у 2 млрд грн у 2021 році та 12,3 млрд грн - у 2022 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА