18:11 11.11.2021

Заборгованість перед пенсіонерами-переселенцями становить понад 12 млрд грн - Верещук

2 хв читати
Заборгованість перед пенсіонерами-переселенцями становить понад 12 млрд грн - Верещук

Заборгованість перед пенсіонерами, які є внутрішньо переміщеними особами та проживають на підконтрольній території України, становить понад 12 млрд грн, повідомила віце-прем'єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Вчора було засідання Кабінету Міністрів, ухвалу підписано, ви можете ознайомитись на сайті – порядок виплати таких заборгованостей. На 2022 рік планується 6,2 млрд грн і на 2023 рік - 6 млрд. Усього заборгованість десь приблизно така. Це для внутрішньо переміщених осіб, які проживають на підконтрольній території, є верифікованими та одержують пенсії у пенсійному фонді. Решту обговорюватимемо, доопрацьовуватимемо в законодавстві, бо там проблема набагато ширша, і ми про неї знаємо", - сказала Верещук на конференції у Києві в четвер.

Як повідомлялося, на засіданні 10 листопада Кабмін затвердив порядок виплати невиплачених за минулий період пенсій внутрішньо переміщеним особам. Порядок регламентує виплати пенсій (щомісячного довічного грошового утримання), невиплачених за період до місяця поновлення їх виплати, внутрішньо переміщеним особам та особам, які відмовилися від довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи й зареєстрували місце проживання та постійно проживають на контрольованій Україною території.

Цей порядок також покликаний урегулювати питання виплати пенсій, недоотриманих у зв'язку зі смертю пенсіонера серед переселенців та осіб, які проживали на окупованій території та не були взяті на облік переміщеної особи на контрольованій території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

Кабмін змінив умови оренди держмайна на час воєнного стану: Хто зможе не платити

Кабмін пропонує ВР ратифікувати Угоду про вільну торгівлю з Туреччиною

Кількість вакансій на ринку праці зросла до нового рекорду з початку війни

Голова Держенергонагляду допускає доцільність підвищення тарифів на е/е у 2024 р. з метою відновлення енергооб'єктів

Шмигаль: У квітні Україна вийшла на обсяги експорту, співставні з довоєнними місяцями

Група "Нафтогаз" у 2023 р. отримала 23,1 млрд грн чистого прибутку проти 79,1 млрд грн збитку у 2022 р.

"Укренерго" фіксує зростання споживання е/е через похолодання

Фонд енергоефективності запускає програму "ГрінДІМ" для ОСББ та ЖБК

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА