13:16 30.10.2021

Імпорту електроенергії з Росії та Білорусі з 1 листопада не буде

2 хв читати
Імпорту електроенергії з Росії та Білорусі з 1 листопада не буде

Імпорту електроенергії з Російської Федерації та Білорусі з 1 листопада не буде, повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус.

"Імпорту електроенергії з Російської Федерації з 1 листопада не буде, компанія Інтер РАТ 20 жовтня оголосила аукціон на продаж електроенергії, але 21 жовтня відповідний аукціон було скасовано. Також з 1 листопада не буде імпорту е/е з Білорусі, відповідні аукціони на продаж електроенергії були скасовані", – написав він у своєму телеграм-каналі в суботу.

Раніше Герус повідомив, що РФ з 1 листопада зупиняє поставки в Україну енергетичного вугілля марки А (антрацит) і П (пісне). Вугілля цих марок завозили ДТЕК, "Донбасенерго", а також "Технова", що об'єднує Дарницьку, Сумську та Чернігівську ТЕЦ.

Росії потрібно "приділяти особливу увагу" забезпеченню внутрішнього попиту на енергетичне вугілля, тому було ухвалено рішення про припинення поставок цього ресурсу в Україну, повідомили "Інтерфаксу" в прес-службі Мінекономрозвитку РФ.

На аукціоні НЕК "Укренерго" з розподілу пропускної здатності міждержавних перетинів на листопад "Енергоатом" викупив майже всю доступну потужність з перетину із Білорусі для імпорту електроенергії з цієї країни в листопаді – 885 МВт із запропонованих 900 МВт. Другий переможець аукціону - ТОВ "Електро Ком'юніті" – закріпив за собою потужність в 15 МВт.

2200 МВт потужності перетину Росія-Україна розділили між собою 8 компаній.

Джерело: https://xn--80affa3aj0al.xn--80asehdb/#/im?p=@gerus_online

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА