10:58 06.10.2021

Держмитниця отримала право звільнити співробітника, який не пройшов тестування, лише наприкінці вересня

2 хв читати
Держмитниця отримала право звільнити співробітника, який не пройшов тестування, лише наприкінці вересня

Державна митна служба отримала право звільнити співробітника, який не пройшов тестування, лише наприкінці вересня, коли завершилася друга хвиля тестування, повідомив глава відомства Павло Рябікін.

"З 20 квітня по 29 травня ми провели першу хвилю тестування, яка охопила 94% працівників Державної митної служби. До нової структури, єдиної юрособи, були переведені всі працівники, навіть ті, хто показав низькі результати на тестуванні", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Деяких співробітників було переведено зі зниженням у посаді, а ті, хто мав проблеми з доброчесністю, переводилися на посади, не пов’язані з митним наглядом та корупційними ризиками, додав Рябікін.

"З 15 по 27 вересня проведено другу хвилю тестування – повторного для тих хто не склав перше. А от уже за його підсумками керівництво Держмитслужби отримає право (не обов’язок!) звільнити працівника. Так само як і тих, хто склав тести, але не пройшов піврічний випробувальний термін", - повідомив глава відомства.

Тестування - експеримент із кадрового перезавантаження митниці, й він розрахований на рік, уточнив Рябікін.

"Працівників переведено на контрактну форму роботи з випробувальним терміном шість місяців", - сказав він.

За словами глави Держмитниці, випадків судового оскарження результатів тестування поки що не було.

"Маємо перший випадок розірвання контракту – через проблеми працівника з доброчесністю. І надалі будемо позбавлятися тих, кого буде викрито в корупційних діях", - повідомив Павло Рябікін.

Раніше він анонсував застосування поліграфів для перевірки співробітників митниці.

"Поки що ми не застосовували поліграфи, але вже маємо два апарати й операторів (спасибі посольству США та нашим партнерам НАБУ). І, гадаю, скоро застосуємо", - підсумував глава Держмитниці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА