11:49 30.06.2021

НБУ дозволив уповноваженим установам продавати готівкову інвалюту фізособам за безготівкову гривню

2 хв читати
НБУ дозволив уповноваженим установам продавати готівкову інвалюту фізособам за безготівкову гривню

Національний банк України (НБУ) працює над розвитком валютної лібералізації, зокрема, з 30 червня регулятор дозволив уповноваженим установам продавати готівкову іноземну валюту фізичним особам за безготівкові гривні - через платіжні пристрої з використанням електронного платіжного засобу, повідомила прес-служба НБУ.

Відповідні зміни затверджено в постанові правління НБУ №62 від 29 червня, яка оприлюднена на сайті центробанку та починає діяти 30 червня.

Крім того, документ дозволяє уповноваженим установам купувати та продавати готівкову інвалюту фізичним особам за безготівкові кошти в гривні в касах уповноважених установ, їхніх відокремлених підрозділів, пунктах обміну іноземної валюти.

Згідно з постановою, банки зможуть здійснювати операції з купівлі та продажу банківських металів із фізичною поставкою за безготівкові кошти в гривні фізособам, а також операції з продажу банківських металів у вигляді монет - юридичним особам.

Регулятор також дозволив фізособам-резидентам проводити відповідні операції за участю резидента-торговця цінними паперами.

Зазначається, що для здійснення інвестиції кошти в іноземній валюті переказуватимуться з поточного рахунку громадянина в банку на поточний рахунок торговця, відкритий у цьому самому банку, з подальшим їх переказом за кордон або на поточні рахунки нерезидентів, відкриті в Україні.

Крім цього, НБУ вніс до списку виключень із річного електронного ліміту операції з відшкодування резидентом-боржником коштів нерезиденту гаранту, який виконав забезпечене гарантією чи порукою зобов’язання резидента боржника перед резидентом-кредитором.

Постанова також знімає обмеження терміну на коригування помилкової інформації в повідомленні про договір, наданому банком в автоматизовану інформаційну систему (АІС) НБУ "Кредитні договори з нерезидентами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

Прийом заявок до ДАР на отримання дотацій на оброблювану землю від фермерів деокупованих територій стартує 1 травня

Україна та ОАЕ завершили переговори щодо Угоди про всеосяжне економічне партнерство

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА