18:29 16.06.2021

ФДМ підтверджує план надходжень 12 млрд грн у 2021 році за відсутності бюрократичних перепон

2 хв читати
ФДМ підтверджує план надходжень 12 млрд грн у 2021 році за відсутності бюрократичних перепон

Затримка із законодавчим розблокуванням великої приватизації призвела до перенесення конкурсів за низкою об'єктів на 2022 рік, однак за умови відсутності бюрократичних перепон підготовлених об'єктів достатньо для надходження запланованих у держбюджеті-2021 12 млрд грн, повідомив голова Фонду держмайна Дмитро Сенниченко.

"Фактично велика приватизація була розблокована лише у травні. Плани ми можемо встигнути реалізувати за рахунок малої, середньої приватизації: в'язниці, порти... Дуже важлива синхронізація всіх органів влади: передача об'єктів, щоб бюрократи не гальмували", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у кулуарах форуму "Україна 30".

Сенниченко зазначив, що до процесу підключився президент України Володимир Зеленський.

Відповідно до представленого ФДМ оновленого графіку, на серпень заплановано конкурс з продажу Об'єднаної гірничо-хімічної компанії зі стартовою ціною 3,7 млрд грн, на вересень - Азовський судноремонтний завод, на жовтень - "Перший київський машинобудівний завод" (раніше - "Більшовик"), а на листопад - "Президент Готель" і два порти: Білгород-Дністровський морський торговельний порт і морський торговельний порт Усть-Дунайськ.

Щодо "Центренерго", продаж якого наразі заплановано на березень 2022 року, у ФДМ повідомили, що процес підготовки до приватизації триває. "Важливим етапом є ухвалення рішення про створення вертикально-інтегрованої компанії. Вже завершено аудит шахт і наразі очікується затвердження фінального списку для включення у вертикально-інтегрований холдинг на базі підприємства", - уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у Фонді.

Що стосується Одеського припортового заводу (ОПЗ), то його аукціон тепер намічений на квітень. "Наразі підготовка ОПЗ до приватизації перебуває на четвертому етапі з п'яти", - зазначили у ФДМ, нагадавши, що важливим рішенням є відмова Верховного Суду у виконанні рішення Стокгольмського арбітражу про стягнення з підприємства на користь Ostchem Дмитра Фірташа майже $300 млн.

Згідно з даними Держказначейства, за січень-квітень цього року надходження до держбюджету від приватизації становлять 0,68 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА