17:16 26.05.2021

Газопостачальники не стали знижувати річного тарифу для населення з 1 червня, деякі підвищили місячний

3 хв читати
Газопостачальники не стали знижувати річного тарифу для населення з 1 червня, деякі підвищили місячний

Постачальники газу не стали знижувати річної ціни ресурсу для населення, заявленої наприкінці квітня з 1 травня 2021 року до 30 квітня 2022 року, деякі підвищили ціну на червень порівняно з травнем, один - незначно знизив місячну пропозицію, свідчать дані моніторингу сайтів понад 70 постачальників, проведеного "Енергореформою".

Згідно з даними моніторингу, річна цінова пропозиція ресурсу, як і раніше, коливається від 7,8 грн/куб. м до 13,5 грн/куб. м (тут і далі з ПДВ).

Водночас найбільше (на 1,39 грн/куб. м) підвищило цінову пропозицію червня ТОВ "Херсонська обласна енергопостачальна компанія" - з 10,5 грн/куб. м до 11,89 грн/куб. м.

ТОВ "Житомирська обласна енергопостачальна компанія" підвищило тариф на червень до 11,77 грн/куб. м (у травні - 10,5 грн/куб. м), ТОВ "Волиньелектрозбут" - до 8,89 грн/куб. м (7,98 грн/куб. м), ТОВ "Закарпатенерго" - до 8,88 грн/куб. м (7,98 грн/куб. м), ТОВ "Гласкомерц" - до 11 грн/куб. м (10 грн/куб. м), ТОВ "Газпромпостач" - до 11,2 грн/куб. м (10,2 грн/куб. м), ТОВ "Хмельницькенергозбут" - до 11,5 грн/куб. м (9,6 грн/куб. м).

Єдиною компанією в переліку постачальників, що потрапили до моніторингу, яка знизила ціну газу на червень є маріупольський постачальник ТОВ "Маргаз" - його пропозиція на перший літній місяць становить 8,75 грн/куб. м, у травні було 9 грн/куб. м.

Водночас деякі компанії спочатку оголосили річний тариф відповідно до вимог регулятора 25 квітня, згодом відкоригували його в бік зменшення. Наприклад, згідно з інформацією на сайті ТОВ "ЕРУ людям" тариф із 1 травня становить 8,1 грн/куб. м, хоча спочатку був заявлений на рівні 10,18 грн/куб. м.

Знизило спочатку заявлений тариф також ТОВ "ЕРУ трейдінг" з 10,5 грн/куб. м до 8,9 грн/куб. м, YASNO (ДТЕК) - з 10,5 грн/куб. м до 8,94 грн/куб. м.

Варто зазначити, що багато компаній, зокрема ТОВ "ГК "Нафтогаз України", "ЕРУ трейдінг", "Луганськгаз Збут", "Мегаватт Енергосервісна компанія" взагалі відмовилися від місячної пропозиції, пропонуючи виключно річний продукт, а газзбути, що працюють під брендом "Твій газ", додали тариф "Твій газ Рівномірний платіж", який передбачає оплату протягом року рівними частинами.

Як повідомлялося, "Київгазенерджі", яке до останнього часу є основним постачальником газу в столиці, вже близько місяця не оприлюднює річного тарифу на природний газ для населення на своєму офіційному веб-сайті, який не працює, щонайменше, з 25 квітня. НКРЕКП обіцяла розглянути питання застосування санкцій до постачальника за результатами перевірки.

ТОВ "Газопостачальна компанія "Нафтогаз України" встановило річний тариф для населення "фіксований" у розмірі 7,96 грн/куб. м (з ПДВ, без доставки),

Найбільший постачальник газу - компанія "Йе Енергія" Дмитра Фірташа і майже 20 постачальників, що працюють під брендом "Твій Газзбут", встановили єдиний тариф для населення "Твій газ Річний" у розмірі 7,99 грн/куб. м (з ПДВ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА