11:20 18.03.2021

Міненерго відкликало для перегляду концепцію реформування вугільної галузі

2 хв читати
Міненерго відкликало для перегляду концепцію реформування вугільної галузі

Міністерство енергетики України відкликало для перегляду концепцію реформування вугільної галузі, повідомила прес-служба міністерства у середу ввечері.

"Ми відкликали концепцію, яку раніше підготували, щоб переконатися, що ми справді зробимо ефективну вертикально інтегровану компанію на базі "Центренерго". Ми готові повністю сприяти, якщо новостворена компанія справді працюватиме як годинник і вчасно виплачуватиме гроші", - наведено у повідомленні слова глави Міненерго Юрія Вітренка.

За його словами, Україна не має наміру відмовлятися від реформування галузі й трансформації вугільних регіонів, продовжить співпрацю з німецькими партнерами, які надають підтримку.

Як повідомлялося, проект концепції реформування вугільної галузі передбачав, що шахти будуть розділені на три категорії. Першу категорію становитимуть шахти, які належать до ресурсної бази ПАТ "Центренерго". До другої категорії належатимуть шахти подвійного призначення, які видобувають вугілля, яке можна використовувати в енергетиці та металургії. Третю категорію становитимуть шахти, що підлягають приватизації не лише як вугледобувні підприємства, а й як цілісні майнові комплекси, зокрема з метою перепрофілювання.

Отже, держава хоче піти від управління вугільним сектором, приватизувавши перспективні та ліквідувавши глибоко збиткові шахти.

У Міненерго прогнозували, що концепція після узгодження всіма зацікавленими органами буде схвалена урядовим комітетом ще на початку 2021 року, а потім затверджена Кабінетом Міністрів.

Як повідомлялося, Україна у 2020 році скоротила видобуток рядового вугілля на 7,7% (на 2 млн 406,3 тис. тонн) порівняно з 2019 роком - до 28 млн 818,1 тис. тонн, зокрема видобуток підприємств Міненерго знизився на 19,5% (на 693,5 тис. тонн), до 2,872 млн тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

НБУ у середу послабив курс гривні на 9 коп.

Велика Британія збільшить свій внесок у Фонд підтримки енергетики на £20 млн

Україна увійде наступного опалювального сезону з запасами в ПСГ не менше 13 млрд куб. м – голова Нафтогазу

Шмигаль доручив затвердити графіки ремонтів енергооб'єктів і кроки щодо посилення їх захисту до початку опалювального сезону 2024/25 років

США виділять понад $190 млн на підтримку енергосектору України протягом п'яти років

Рада викликала керівника БЕБ

"Укренерго" обмежить промспоживачів і бізнес із 18:00 до 23:00, не виключає можливості аварійних відключень населення

Енергетики повернули світло понад 50 тис. абонентам, відключеним унаслідок повітряної атаки РФ уранці середи - Міненерго

Кабмін створив штаб підготовки до опалювального сезону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА