16:52 10.03.2021

Департамент комунікацій НБУ заперечує наявність альтернативної версії інтерв'ю з Рожковою

2 хв читати
Департамент комунікацій НБУ заперечує наявність альтернативної версії інтерв'ю з Рожковою

Директор департаменту комунікацій Національного банку України (НБУ) Галина Калачова заперечує інформацію про альтернативну версію інтерв'ю з першим заступником глави центробанку Катериною Рожковою для видання "Новое время".

"Щодо обвинувачень ДК (департаменту комунікацій - ІФ) у цензурі. ДК не давав виданню "Новое время" жодної альтернативної версії інтерв'ю (порізаного або непорізаного). Взагалі скороченої департаментом комунікацій версії цього інтерв'ю не існує", - сказала вона у коментарі агентству "Інтерфакс- Україна".

"Мені шкода, що члени правління НБУ вдаються до спотворення фактів, наклепу і провокують ЗМІ на оприлюднення недостовірної інформації", - додала Калачова.

Раніше перший заступник глави НБУ Рожкова заявила про спроби цензури з боку керівництва НБУ, зокрема, з боку департаменту комунікацій. За її словами, керівництво департаменту намагалося заборонити виданню "Новое время" оприлюднення її інтерв'ю в оригінальному вигляді.

"Є речі, які не дуже можеш уявити, і ось вони з тобою відбуваються. Як-от із ситуацією, коли речник судиться з інституцією, публічно озвучує негативні меседжі на адресу керівника та команди, а потім просить департамент комунікацій це узгодити. А якщо ДК, згідно із закріпленими за ним функціями, виявляє репутаційні ризики для інституції та просить речника самостійно відредагувати текст, то речник зводить на департамент відвертий наклеп", - прокоментувала Калачова.

На її думку, кожен співробітник Нацбанку, особливо топ-менеджери, "мають дбати про репутацію Нацбанку та не шкодити їй".

"One voice policy - це важливо, і це не ноу-хау НБУ. Ще одна річ, якої я не уявляю, як речник будь-якого іноземного центробанку говорить щось проти своєї інституції та команди", - сказала голова департаменту комунікацій НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чистий продаж валюти НБУ цього тижня знизився до $507,8 млн

Доходи загального фонду держбюджету України у квітні-2024 знизилися до 154,6 млрд грн, видатки - до 253,4 млрд грн

Шанхай є лідером за кількістю кав'ярень у Китаї - понад 9,5 тис.

Нацбанк зняв обмеження щодо імпорту робіт і послуг та запровадив інші валютні послаблення

Державний оператор тилу посів 1 місце на Prozorro за рівнем конкурентності закупівель

Велика Британія виділила 16 млн фунтів на реалізацію в Україні 13 інноваційних проєктів в енергетиці - глава Міненерго

Компанія DIM акредитувала споруджувані будинки в програмі "єОселя"

Оптові ціни на свинину перед Великоднем знизилися до 60 грн/кг

"Укрнафта" провела перше за 11 років 3D сейсмічне дослідження

Виплата пенсій пенсіонерам-переселенцям, які не пройшли ідентифікацію, поновлюється після її проходження - Мінсоцполітики

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА