17:16 15.02.2021

Новим гендиректором СОТ стала представниця Нігерії Нгозі Оконджо-Івеала

2 хв читати
Новим гендиректором СОТ стала представниця Нігерії Нгозі Оконджо-Івеала

Світова організація торгівлі (СОТ), що переживає останніми роками непрості часи та потребує масштабного реформування, вибрала нового генерального директора - ним стала представниця Нігерії Нгозі Оконджо-Івеала.

Генеральна рада СОТ у понеділок під час позачергового засідання схвалила її кандидатуру на посаду генерального директора з 1 березня 2021 року до 31 серпня 2025 року, повідомила організація.

Попередній гендиректор СОТ Роберто Азеведо залишив посаду 31 серпня, не допрацювавши рік до кінця свого другого терміну, офіційно - через особисті причини. Він очолював СОТ із вересня 2013 року, його другий чотирирічний термін розпочався у вересні 2017 року.

Як повідомлялося, спочатку на посаду генерального директора СОТ подали заявки представники восьми країн – Великої Британії, Єгипту, Кенії, Кореї, Мексики, Молдови, Нігерії та Саудівської Аравії, потім претендентів залишилося п'ятеро, потім їхня кількість звузилася до двох.

Наприкінці жовтня Оконджо-Івеала за підсумками голосування групи постпредів при СОТ випередила другого претендента на посаду голови СОТ - представницю Кореї Ю Мен Хі, але США тоді виступили різко проти її кандидатури (по суті наклавши вето), а оскільки необхідний консенсус при призначенні, то відтоді тривали консультації між країнами, які дали результат лише після вступу на посаду нового президента США.

5 лютого стало відомо, що представниця Південної Кореї зняла свою кандидатуру на посаду нового гендиректора СОТ, а торгове представництво США випустило заяву, в якій заявило про рішучу підтримку кандидатури Нгозі Оконджо-Івеали.

Оконджо-Івеала народилася у 1954 році, за час своєї кар'єри працювала міністром фінансів, а також міністром закордонних справ Нігерії. За 25 років роботи у Світовому банку Оконджо-Івеала обіймала низку високих посад, включаючи посаду керуючого директора (друга за важливістю позиція в банку). Також вона двічі претендувала на посаду президента СБ.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Доходи загального фонду держбюджету у квітні знизилися до 153,6 млрд грн

НБУ у вівторок зміцнив курс гривні на 15 коп.

НБУ завершує розробку законопроєкту про систему страхування воєнних ризиків в Україні

Довгострокове контрактування дозволить вітчизняним виробникам оборонної продукції розширити виробництво - "Українська бронетехніка"

Скасування ЄС мита допомогло українському ГМК під час війни, але потрібно прибрати з євроринку російську продукцію - менеджер "Метінвесту"

Миколаїв просить у Кабміну та Верховної Ради дозволу спрямовувати на відновлення житла кошти з місцевого бюджету

Мінфін США продовжив до листопада дозвіл на пов'язані з енергетикою операції з російськими банками

Дві шахти на Донеччині були знеструмлені через обстріл, аварійної допомоги з Європи 29 квітня не залучали - Міненерго

НБУ в понеділок послабив курс гривні на 6 коп.

"Українська біржа" заявляє про відсутність підстав позбавлення її ліцензії та готова юридично відстоювати свою правоту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА