08:07 15.10.2020

Фінансова G20 позапланово збереться в листопаді перед самітом лідерів для обговорення боргу найбідніших країн

2 хв читати
Фінансова G20 позапланово збереться в листопаді перед самітом лідерів для обговорення боргу найбідніших країн

Фінансова двадцятка в листопаді проведе позачергову зустріч для обговорення механізмів зменшення боргового навантаження на країни з низьким рівнем доходу, які виходять за межі Ініціативи щодо призупинення обслуговування боргу (DSSI).

"З огляду на масштаби кризи COVID-19, значну вразливість боргу і погіршення перспектив у багатьох країнах з низьким рівнем доходу, ми визнаємо, що робота з борговими зобов'язаннями, яка виходить за рамки DSSI, може знадобитися в кожному конкретному випадку. У цьому контексті ми домовилися про "загальні правила роботи з борговими зобов'язаннями за межами DSSI", які узгоджені Паризьким клубом кредиторів. Ми чекаємо схвалення загальних правил країнами G20 відповідно до їх внутрішніх процедур затвердження. З цією метою ми зберемо напередодні саміту лідерів G20 в Ер-Ріяді в листопаді 2020 року позачергову зустріч міністрів фінансів і керівників центральних банків G20, на якій ми опублікуємо загальні правила, а також обговоримо невирішені питання, пов'язані з DSSI", - йдеться в комюніке за підсумками чергової зустрічі міністрів фінансів і глав центробанків G20, яка пройшла в онлайн-режимі.

На цій зустрічі було прийнято рішення щодо продовження DSSI на півроку. Ця ініціатива дозволяє країнам з низьким рівнем доходу припиняти офіційні платежі з обслуговування боргу на двосторонній основі до кінця 2020 року. "Ми домовилися продовжити DSSI на 6 місяців і вивчити до моменту проведення весняних зустрічей МВФ і Світового банку в 2021 році, чи вимагає економічна і фінансова ситуація подальшого продовження ще на 6 місяців", - йдеться в документі.

Міністри і глави центробанків висловили розчарування тим, що приватні кредитори не підключилися до ініціативи, і рекомендували їм брати участь на порівняних із суверенами умовах за запитом країн-боржників. Також вони підтримали дії багатосторонніх банків розвитку в цій сфері.

Міністри також схвалили оновлення Плану дій G20 у відповідь на COVID-19, який був ними прийнятий на зустрічі 15 квітня. План встановлює ключові принципи, якими керується "двадцятка" в своїх діях у відповідь на кризову ситуацію, зобов'язання з конкретних заходів міжнародного економічного співробітництва в боротьбі з кризою і підтримки відновлення економік. Схвалені поновлення, як зазначається в комюніке, забезпечать швидке реагування на мінливу ситуацію в галузі охорони здоров'я та економіки.

Крім того, фінансова "двадцятка" звернулася до МВФ з проханням підготувати аналіз потреб у зовнішньому фінансуванні країн, що розвиваються, з низькими доходами в найближчі роки і варіантів стійкого фінансування, а до Світового банку - розширити масштаби своєї роботи і використовувати нові інструменти для мобілізації приватного фінансування в ці країни.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін виділив майже 7,2 млрд грн на відновлення енергосистеми України - Шмигаль

Інфляція в Україні у квітні 2024 р. знизилася до 0,2%, у річному виразі збереглася на рівні 3,2% - Держстат

Шмигаль: Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших, іще раз закликаю до економії

Для бізнесу та промисловості Києва з 18:00 п'ятниці до 07:00 суботи запроваджуються обмеження споживання електроенергії

Час обмеження потужності енергопостачання для промисловості збільшився більш ніж удвічі

Сольський підбив підсумки за основними напрямами фінансування агросектору у 2022-2024 роках

"Епіцентр" фіксує зростання попиту на зарядні станції в 4,5 раза і готовий до можливого стрибка запитів на генератори

Дефіцит е/е значний протягом майже всієї доби, за винятком годин активної роботи ВДЕ - "Укренерго"

"Нафтогаз" готовий надати свою інфраструктуру для оперативного підключення газової генерації е/е і забезпечити її газом - СЕО

Харків'яни та жителі області отримають збільшену субсидію та пільгу на електроенергію в неопалювальний сезон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА