17:14 28.09.2020

"Київтеплоенерго" підготувало київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 до нового опалювального сезону

1 хв читати
"Київтеплоенерго" підготувало київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 до нового опалювального сезону

Київські ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 готові до опалювального сезону, повідомило КП "Київтеплоенерго" (КТЕ) у понеділок.

"Київтеплоенерго" завершило ремонти головного обладнання двох столичних теплоцентралей (ТЕЦ), що забезпечують теплом 60% Києва у восьми його адміністративних районах, а також виробляють електроенергію для Об'єднаної енергетичної системи", - йдеться у повідомленні КТЕ, яке отримало агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з повідомленням КТЕ, сумарна електрична потужність ТЕЦ становить 1200 МВт, теплова - понад 3600 Гкал/год.

У КТЕ уточнили, що в міжопалювальний сезон підприємство провело ремонти шести енергоблоків ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6, 11 водогрійних котлів, а також парової турбіни №2 на ТЕЦ-6.

Крім того, на ТЕЦ відремонтовано 517 насосів, 754 електродвигуни та інше обладнання.

Водночас, за словами директора СП "Київські ТЕЦ" Олександра Шевченка, в рамках модернізації енергосистеми КТЕ спільно з ЄБРР розпочинає проект встановлення на ТЕЦ-6 нового енергоефективного когенераційного обладнання, що дає змогу зробити енергосистему Києва більш гнучкою і технологічною.

Як повідомлялося, за словами заступника голови Київської міської держадміністрації Петра Пантелеєва, обсяг коштів на модернізацію київських ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 у 2020 році становитиме 230 млн грн.

КП "Київтеплоенерго" розраховувало у 2020 році на отримання кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) обсягом EUR140 млн із трирічним пільговим періодом кредитування на модернізацію муніципальної системи теплопостачання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА