17:15 12.08.2020

Ощадбанк виграв справу у Сбербанку Росії щодо інтелектуальної власності на ТМ "Сбербанк" на території України

2 хв читати
Ощадбанк виграв справу у Сбербанку Росії щодо інтелектуальної власності на ТМ "Сбербанк" на території України

Північний апеляційний господарський суд 10 серпня задовольнив апеляцію державного Ощадбанку(Київ) і відхилив позов Сбербанку Росії про скасування торговельної марки "Сбербанк", права інтелектуальної власності на яку на території України належать Ощадбанку, повідомляється на сайті держбанку в середу.

"Закінчилася справа, яка тягнулася чотири роки (…).Перемогу в цій справі не можна переоцінити, адже це важливий етап в історії захисту Ощадбанком своїх прав інтелектуальної власності в основній судовій справі, яка стосується заборони російському Сбербанку незаконно використовувати фірмове найменування "Ощадбанк", - зазначив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, якого цитує прес-служба.

За даними прес-служби Ощадбанку, за підсумками чотирьох років розгляду справи було проведено три експертизи й розглянуто понад 100 клопотань сторін.

Уточнюється, що представники Сбербанку Росії подали позов стосовно того, що реєстрація Ощадбанком торговельної марки "Сбербанк" на території України порушила їхні права.

"Ця справа народилася фактично як своєрідний засіб захисту в іншій справі, яку ініціював свого часу Ощадбанк України та намагався таким чином захистити права своїх клієнтів і споживачів і внести ясність, тому що багато громадян України сприймали й досі продовжують сприймати позначення Сбербанк, асоціюючи його насамперед з Ощадбанком", - додала адвокат Ощадбанку Тетяна Ющенко у відео, прикріпленому до повідомлення на сайті.

Як повідомили агентство "Інтерфакс-Україна" в прес-службі Ощадбанку, перемога Ощадбанку в цій справі підтверджує за ним право на ТМ "Сбербанк", але при цьому не забороняє українській дочці російського Сбербанку використовувати назву "Сбербанк".

Уточнюється, що Ощадбанк продовжить обстоювати свої права в розгляді його основного позову про незаконність перейменування Сбербанку Росії в Україні на Сбербанк, поданого в грудні 2016 року, у відповідь на який Сбербанк Росії подав відхилений апеляційним судом 10 серпня зустрічний позов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА