18:35 26.06.2020

"Укроборонпром" і ДП "Антонов" розпочали розробку програми відродження авіаційної галузі України

2 хв читати
"Укроборонпром" і ДП "Антонов" розпочали розробку програми відродження авіаційної галузі України

Державний концерн "Укроборонпром" спільно з ДП "Антонов", підприємствами авіаційної галузі та членами уряду розпочали підготовку пропозицій для проекту програми відродження авіаційної галузі на середньострокову перспективу.

Як повідомила прес-служба "Укроборонпрому", в п'ятницю, 26 червня почала працювати спеціальна робгрупа з представників низки підприємств галузі під головуванням заступника генерального директора з трансформації концерну Романа Бондаря і в.о. президента ДП "Антонов" Олександра Лося.

До неї увійшли, зокрема, представники "Українського науково-дослідного інституту авіаційних технологій", ДП "Запорізьке машинобудівне конструкторське бюро "Прогрес", ДП "Завод 410 ЦА", Харківського машинобудівного заводу "ФЕД", Харківського державного авіаційного виробничого підприємства, а також представники концерну з питань авіабудування і стратегічних проектів.

"Розробка та затвердження урядової програми - довгоочікувана подія для авіапрому. Це дасть змогу забезпечити фінансуванням вітчизняне літакобудування, дозволить нашим замовникам – Міноборони та МВС – задовольнити власний попит на літаки АН, а для "Антонова" – отримати стартовий імпульс для розвитку вітчизняного літакобудування", - цитує прес-служба "Укроборонпрому" Бондаря.

У першому засіданні робочої групи також узяла участь заступник міністра розвитку економіки та сільського господарства Юлія Свириденко. Вона координуватиме підготовку та подання концепції розвитку авіаційної галузі на розгляд урядовому комітету для подальшого формування бюджетної декларації на 2021 рік.

"Укроборонпром" повідомляє, що запропонована концепція розвитку складається з п'яти основних програм, які вирішують стратегічні напрями фінансування галузі.

Метою програм є створення умов для реалізації проектів інноваційних досліджень і розробки нових конкурентоспроможних авіаційних технологій, матеріалів, виробничих процесів та обладнання, проведення випробувань, реалізація і впровадження яких дасть змогу розробити зразки нових конкурентоспроможних моделей серійних, модернізованих пасажирських і транспортних літаків, вертольотів, двигунів до них, іншої авіаційної техніки, а також сприятиме її експорту на зовнішні ринки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА