20:51 25.05.2020

Влада Німеччини ухвалила пакет допомоги Lufthansa обсягом 9 млрд євро

2 хв читати
Влада Німеччини ухвалила пакет допомоги Lufthansa обсягом 9 млрд євро

Deutsche Lufthansa AG отримала схвалення уряду Німеччини на надання авіакомпанії пакету фінансової допомоги обсягом до 9 млрд євро з державного Фонду економічної стабільності (WSF).

Як повідомляється в прес-релізі Lufthansa, WSF отримає 20-процентну частку в авіаперевізнику, що буде зроблено шляхом додаткової емісії акцій Lufthansa. У разі, якщо інша компанія спробує придбати контроль над Lufthansa, ця частка може бути доведена до блокуючого пакету - 25% плюс одна акція.

Уряд викупить акції Lufthansa на суму приблизно в 300 млн євро за номінальною ціною в 2,56 євро за папір.

Однією з умов виділення допомоги є те, що два члени наглядової ради Lufthansa будуть призначатися за погодженням з урядом Німеччини. WSF буде використовувати право голосу тільки в разі поглинання.

Додатково до цього Lufthansa отримає кредит від державного банку KfW і приватних банків в розмірі до 3 млрд євро строком на три роки. Його надання підлягає затвердженню відповідними органами.

Пакет допомоги, ухвалений WSF, також отримав підтримку виконавчої ради Lufthansa, йдеться в повідомленні авіаперевізника. Однак його ще повинні схвалити наглядова рада і рада керуючих Lufthansa, а також Єврокомісія.

Раніше про досягнення угоди між урядом Німеччини і Lufthansa повідомили місцеві ЗМІ. Як зазначало інформагентство dpa, пакет акцій в 20% не дасть державі права блокувати ключові рішення, що приймаються керівництвом авіакомпанії.

Lufthansa вже кілька тижнів веде переговори з німецьким урядом. Як і інші авіакомпанії в усьому світі, Lufthansa опинилася в складному становищі через пандемію коронавірусу, наслідком якої стало призупинення значної частки її польотів.

Минулої середи канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що рішення про фінансову допомогу авіакомпанії може бути прийнято найближчим часом. За словами Меркель, уряд веде "інтенсивні переговори" з авіаперевізником і Єврокомісією, яка повинна схвалити операцію.

Акції Lufthansa подорожчали на 7,5% в ході торгів у понеділок. З початку 2020 року їх вартість впала на 47,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА