12:59 09.04.2020

Президент "МАУ" очікує падіння авіаринку на 30-40% внаслідок пандемії коронавірусу

2 хв читати
Президент "МАУ" очікує падіння авіаринку на 30-40% внаслідок пандемії коронавірусу

Президент авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" ("МАУ", Київ) Євген Дихне очікує падіння авіаринку в середньому прогнозі на 30-40% внаслідок пандемії коронавірусу та спричиненої нею економічної кризи.

"Я боюся зараз робити якісь прогнози. Але навіть середній прогноз свідчить про те, що у підсумку виходу з пандемії 30-40% ринку буде втрачено", - заявив він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Дихне, авіація є одним із найбільш чутливих до економічних змін бізнесів, і саме вона у результаті буде відображенням реального стану економіки світу після глобальної кризи, яка очікується як наслідок протиепідемічних заходів.

"Ніхто не розуміє, в яку точку ми прийдемо після закінчення пандемії. Ми не розуміємо, яку роль вона відіграє в економічній кризі, яка точно має місце. Не розуміємо, наскільки вона буде глибокою", - зазначив він.

Як повідомлялося, керівництво авіакомпанії "МАУ" оцінює збитки компанії за підсумками 2020 року приблизно в $60 млн за оптимістичним сценарієм.

За підрахунками авіаційного комітету Торгово-промислової палати України (ТПП), збитки авіагалузі України від коронавірусу в першому кварталі 2020 року становлять 10-15 млрд грн. Комітет також направив уряду пропозиції щодо впровадження пакета антикризових заходів у ситуації, що склалася.

На думку ТПП, зазначений пакет антикризових заходів має передбачати: можливість надання підприємствам зазначених галузей стабілізаційних кредитів; дозвіл надавати відпустки без збереження заробітної плати до завершення карантину за угодою сторін; виплату допомоги з тимчасової непрацездатності за рахунок коштів держави при простої виробництва; право для державних аеропортів надавати канікули користувачам послуг для оплати послуг із подальшою компенсацією з боку держави; можливість автоматично пролонгувати дію сертифікатів і актів льотних перевірок аеродромів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА