12:42 19.03.2020

Екс-міністр Милованов рекомендує бізнесу перевести співробітників на спрощену систему оподаткування

2 хв читати
Екс-міністр Милованов рекомендує бізнесу перевести співробітників на спрощену систему оподаткування

Екс-міністр економіки Тимофій Милованов рекомендує бізнесу перевести співробітників на спрощену систему оподаткування для зниження податкового навантаження, реструктурувати та відстрочити борги й позики та переглянути умови оплати оренди нерухомості за рахунок знижки або відстрочки.

Як написав він у Facabook, в умовах поширення коронавірусу бізнесу слід також скоротити або відправити в тимчасові відпустки без оплати некритичний персонал, водночас гарантуючи критично важливим співробітникам, що вони будуть захищені під час кризи.

"Замість скорочення, якщо є така можливість, персонал можна перевести на інші типи роботи (наприклад, розробка нових послуг і продуктів, попит на які з'явиться під час кризи, або планування і підготовка до поновлення роботи компанії після кризи) чи навіть тимчасово "позичити" іншим компаніям, навіть зі знижкою", - написав Милованов, рекомендувавши також обмежити прийом на роботу нових співробітників.

На його думку, найбільше постраждає малий і середній бізнес, у якого слабка фінансова ситуація і нестабільний і нелояльний попит і постачальники.

При цьому ринкові зарплати для деяких професій незабаром знизяться, і на ринку з'явиться багато "вільних фахівців", прогнозує екс-міністр.

"Водночас будь-яка криза - це можливість для трансформації та розвитку бізнесу. Під час кризи змінюватимуться пристрасті й попит споживачів та з'являтимуться нові ніші для бізнесу. Важливо не пропустити такі можливості", - написав Тимофій Милованов.

При цьому компанії мають активізувати використання можливостей збору й аналізу інформації всередині компанії та на ринку, оскільки від реалістичності всієї картини залежить успіх антикризових заходів, додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА