18:21 23.12.2019

Fitch поліпшило рейтинг життєздатності ПриватБанку з "b-" до "b" і підтвердило Укрексімбанку, Укргазбанку та Ощадбанку на рівні "b-"

2 хв читати
Fitch поліпшило рейтинг життєздатності ПриватБанку з "b-" до "b" і підтвердило Укрексімбанку, Укргазбанку та Ощадбанку на рівні "b-"

 Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підвищило рейтинг життєздатності (VR) державного ПриватБанку (Київ) з "b-" до "b" і підтвердило аналогічні рейтинги державних Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку (всі - Київ) на рівні "b-" , видаливши їх зі списку на перегляд.

Згідно з повідомленням на сайті Fitch у понеділок, підвищення рейтингу ПриватБанку відображає зміцнення його фінансових показників, зокрема стабілізації якості активів, зменшення кількості успадкованих проблемних активів і підвищення рентабельності, підкріпленої поверненням до зростання кредитування і зниженням витрат на знецінення кредитів.

При цьому підтвердження рейтингу життєздатності Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку, замість прогнозованого підвищення, зумовлене великою кількістю проблемних кредитів, які потенційно можуть чинити сильний тиск на капітал банків, зазначили аналітики Fitch.

На думку експертів, кожен із чотирьох банків продовжує залежати від високоризикової поточної ситуації в Україні, значної доларизації кредитування і зв'язку з кредитним профілем суверенних емітентів, через наявність значних пакетів державних облігацій - від 28% до 56% - у загальному обсязі активів фінустанов.

Згідно з повідомленням, Fitch також підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) в іноземній і національній валюті ПриватБанку, Ощадбанку, Укрексімбанку та Укргазбанку на рівні "B" з позитивним прогнозом.

"Схильність української влади до підтримки всіх чотирьох банків залишається високою, враховуючи, що держава володіє 100% статутного капіталу банків (95% - Укргазбанку), їх високу системну значимість, рекордні показники підтримки капіталу за різних урядів... Однак можливості влади з надання підтримки обмежені, зокрема в іноземній валюті, про що свідчить довгостроковий РДЕ України в іноземній валюті на рівні "B", - зазначили аналітики Fitch.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА