18:19 18.12.2019

"Нафтогаз України" у 2020 р. через анбандлінг втратить 13 млрд грн чистого прибутку, але залишиться прибутковим - проект фінплану

2 хв читати
"Нафтогаз України" у 2020 р. через анбандлінг втратить 13 млрд грн чистого прибутку, але залишиться прибутковим - проект фінплану

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" 17 грудня затвердила проект фінансового плану групи на 2020 рік, який базується на виокремленні з її складу бізнесу з транзиту газу, повідомив голова правління НАК Андрій Коболєв на звіті компанії з реалізації плану анбандлінгу в середу в Києві.

"Вихід усього транспортного бізнесу з групи НАК "Нафтогаз України" за чинних правил роботи ринку для нас як для групи означатиме приблизно "мінус" 13 млрд грн чистого прибутку наступного року. Негативний ефект для ліквідності трохи більший", - сказав керівник "Нафтогазу".

Він уточнив, що фінплан передбачає певний продаж активів, тому безпосередній негативний фінансовий ефект від анбандлінгу більший, однак, незважаючи на це, група залишиться прибутковою.

"Група "Нафтогаз" має наступного року продемонструвати прибуткову діяльність, відповідно до фінплану", - наголосив Коболєв.

Він також зазначив, що підземні сховища газу та відповідний бізнес у найближчому майбутньому залишатимуться в групі "Нафтогазу". "Ми поки що не бачимо можливості його (бізнесу ПСГ - ІФ) відокремлення", - зазначив глава НАК, додавши: однією з умов появи потенційного нового оператора сховищ має бути наявність у нього мінімум 5 млрд куб. м природного газу.

Коболєв також уточнив, що в процесі анбандлінгу всі пов'язані з транзитним бізнесом борги перед групою, як і претензії до неї з боку груп Дмитра Фірташа, "Приват", "УкрГазЕнерго", залишаються в старій структурі, тоді як новий оператор газотранспортної системи - це "чиста" компанія, як і було передбачено.

Як повідомлялося, "Нафтогаз" за підсумками першого півріччя 2019 році збільшив чистий прибуток до аналогічного періоду 2018 року на 81,6% - до 24,7 млрд грн, скоротивши виручку на 0,9% - до 130,94 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА