16:09 25.11.2019

"Укрзалізниця" за 2018 рік і 9 міс.-2019 запобігла корупції на 600 млн грн - Кравцов

2 хв читати
"Укрзалізниця" за 2018 рік і 9 міс.-2019 запобігла корупції на 600 млн грн - Кравцов

Департамент економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця" (УЗ, Київ) в 2018 році й за дев'ять місяців 2019 року виявив і запобіг корупційним правопорушенням на суму понад 600 млн грн, повідомила прес-служба УЗ з посиланням на голову компанії Євгена Кравцова.

"На сьогодні корупція, звісно, є великою проблемою, проте статистика свідчить, що ми зробили великий крок уперед у процесі її подолання, і ситуація набагато краща, ніж була в попередні роки", - наводить прес-служба слова Кравцова.

За його даними, за 2018 рік і дев’ять місяців 2019 року співробітники департаменту економічної та інформаційної безпеки УЗ взяли участь у 1,609 тис. перевірок. Матеріали 243 перевірок направлено правоохоронцям, за 147 зареєстровано кримінальні провадження.

У рамках відкритих кримінальних проваджень 37 особам вручено повідомлення про підозру, 15 осіб засуджено. Крім того, 17 працівників притягнуто до адміністративної відповідальності за корупційні правопорушення - декларування, конфлікт інтересів.

Загалом за результатами перевірок до відповідальності притягнуто 1,552 тис. порушників, зокрема, їм оголошено догани, звільнено з роботи, переведено на іншу посаду тощо.

"У компанії триває процес докорінних змін в антикорупційній політиці та системі закупівель, організації вантажних перевезень, інших ризикованих із точки зору корупції видах діяльності. Головна мета — викорінення й нульова толерантність до будь-яких корупційних проявів", - резюмував голова "Укрзалізниці".

Як повідомлялося, департамент безпеки "Укрзалізниці" спільно з правоохоронцями виявив майнінгову ферму криптовалюти (біткоіни), яка працювала на електроенергії компанії. Орієнтовна сума збитків із початку року - 1 млн грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА