13:34 17.10.2019

Україна може отримати фінансову підтримку від СБ на початку 2020 року - Мінфін

2 хв читати
Україна може отримати фінансову підтримку від СБ на початку 2020 року - Мінфін

Україна може отримати фінансову підтримку від Світового банку на початку 2020 року за умови виконання низки заходів, зокрема - проведення приватизації, продовження виваженої фіскальної політики та ефективного управління держборгом, реформи корпоративного управління в держбанках, повідомило Міністерство фінансів за підсумками зустрічі української делегації 16 жовтня з представниками СБ.

Як уточнили агентству "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Мінфіну, йдеться про виділення багатосекторної позики на політику розвитку (DBL).

"Ці та інші заходи можуть дозволити Україні отримати фінансову підтримку від Світового банку вже на початку 2020 року", - повідомляється у прес-релізі Мінфіну у Facebook у четвер.

Делегація на чолі з міністром фінансів Оксаною Маркаровою та міністром розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофієм Миловановим обговорили урядовий порядок денний із новопризначеним керуючим директором СБ Акселем ван Тротсенбургом і віце-президентом Світового банку з регіону Європи та Центральної Азії Сірілом Мюллером.

Представники Кабінету Міністрів України відзначили плани знизити розмір державного боргу до 55% на кінець 2019 року, а також сформувати наглядові ради в Ощадбанку та Укрексімбанку до кінця цього року.

Крім цього, делегація провела зустріч із Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) із групи ВВ. Сторони обговорили підписання угоди про входження IFC в капітал державного Укргазбанку, яке має відбутися до кінця цього року.

"Обговорили прогрес щодо укладення угоди про входження IFC в капітал Укргазбанку, яку, як очікується, буде підписано до кінця цього року. IFC високо оцінив результати роботи Укргазбанку, який знизив частку NPL до рівня 10%, що стало можливим завдяки успішному впровадженню реформи корпоративного управління", - зазначило міністерство.

Як повідомлялося, Рада директорів Світового банку у 2015 році схвалила виділення Україні другої багатосекторної позики на політику розвитку (DPL-2) в обсязі $500 млн. DPL - це пряма бюджетна підтримка, яка надається безпосередньо уряду України для сприяння реалізації його програми реформ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДП "Ліси України" додали до переліку критично важливих для економіки підприємств

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

Кількість переказів у NovaPay в I кв.-2024 зросла на 18%, транзакцій - на 24%

У "Метінвесті" очікують повернення на робочі місця 6-7 тисяч із 8 тисяч мобілізованих працівників

Бізнес другий місяць поспіль позитивно оцінює поточну ділову активність - НБУ

McDonald's планує розширення партнерських проєктів із АЗС

McDonald's готує оновлення ресторану поруч із вокзалом у Києві, шукає ділянку поруч із Львівським вокзалом

"Укрнафта" продовжила реалізацію пального жителям Харківщини за спеціальною ціною до кінця травня

Частка угод із купівлі житла на умовах розстрочки досягла 95% - група DIM

ЄБРР планує покрити до 50% ризику за новими сублізинговими договорами "ОТП Лізинг" на EUR80 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА