07:56 20.09.2019

Airbus спрогнозував подвійне зростання світового парку літаків за 20 років

2 хв читати
Airbus спрогнозував подвійне зростання світового парку літаків за 20 років

Світовий парк повітряних суден місткістю не менше 100 крісел до 2038 року більш ніж подвоїться - до 48 тис. літаків з 23 тис., йдеться в прогнозі розвитку глобальної галузі пасажирських і вантажних авіаперевезень Airbus.

Авіаперевезення в цей період зростатимуть у середньому на 4,3% на рік. Потреба нових пілотів складе 540 тис. людей, авіаційно-технічних фахівців - 640 тис., йдеться в повідомленні.

Таким чином, до 2038 року з 47,68 тис. літаків 39,21 тис. машин будуть новими, тоді як 8,47 тис. залишаться в експлуатації з поточного року. З нових лайнерів 25 тис. закуповуватимуть у рамках програм з нарощування парків, а решта прийдуть на заміну старим і менш ефективним моделям.

Незважаючи на непросту економічну ситуацію, пасажиропотік з 2000 року виріс більш ніж удвічі. Цей фактор є ключовим у забезпеченні транспортної доступності між великими населеними пунктами. Особливо в країнах, що розвиваються, де найбільш виражені тенденції до авіаподорожі в умовах, коли ціни і географія роблять інші альтернативи недоцільними.

"Близько чверті міських жителів наразі забезпечують більше 25% світового ВВП. Беручи до уваги, що обидва ці чинники - ключові драйвери зростання, "авіамегаполіси" (міста з пасажиропотоком понад 10 тис. пасажирів далекого прямування щодня) продовжать сприяти зростанню глобальної авіаційної мережі", - наголошується в прогнозі.

Новітні розробки в сфері підвищення паливної ефективності стимулюватимуть попит на заміну існуючих менш економічних літаків.

"Щорічне зростання в 4% свідчить про стійкість авіаційного ринку і його здатності протистояти короткочасним економічним потрясінням і геополітичним хвилюванням. Держави з ринковою економікою процвітають завдяки розвитку авіаперевезень. І люди прагнуть до того, щоб мати можливість отримувати такі послуги", - вважає виконавчий віце президент і глава Airbus International Крістіан Шерер.

За його словами, цивільна авіація сприяє зростанню глобальної економіки і "є джерелом доходів для 65 млн осіб, що наочно демонструє користь, яку приносить наш бізнес для міжнародної торгівлі і всієї світової спільноти".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ICU погіршив прогноз зростання ВВП України у 2024 р. до 4,1% за покращення прогнозу інфляції до 6,4%

Фінансовий та операційний директори Ощадбанку перейшли в правління Сенс Банку

Зростання ВВП України за 3 міс.-2024 прискорилося приблизно до 4,5% - оцінка Мінекономіки

Кабмін продовжив чинний тариф на е/е для населення до 31 травня 2024 р.

Прем'єр: Пільгову ціну на газ продовжено до кінця літа, на світло - до кінця весни

НКЦПФР попередила ринок про ризик втрати ліцензій біржами ПФТС і УБ і запропонувала розглянути опцію створення нової біржі

НБУ відмовився в базовому сценарії від допущень щодо тривалості війни та повернув альтернативний сценарій

Майже три чверті роботодавців відчувають дефіцит кадрів і мають намір підвищити зарплату у 2024 р. - опитування ЄБА

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА