19:04 13.08.2019

"ArcelorMittal Кривий Ріг" відвідав спостерігач спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з питань економічної та екологічної безпеки

3 хв читати
"ArcelorMittal Кривий Ріг" відвідав спостерігач спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з питань економічної та екологічної безпеки

Криворізький гірничо-металургійний комбінат ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг" ("АМКР", Дніпропетровська обл.) у понеділок відвідав нещодавно призначений координатором ОБСЄ з питань економічної та екологічної безпеки в Дніпропетровській, Запорізькій і Кіровоградській областях Стівен Дуглас для збору інформації про екологічну безпеку в регіоні.

Як повідомляється в прес-релізі "АМКР" у вівторок, це перший візит представника спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на підприємство. Дуглас зустрівся з керівництвом меткомбінату - директором департаменту з охорони навколишнього середовища Ліаною Максименко, головним юрисконсультом підприємства Артемом Філіп'євим, менеджером із контролю інвестицій департаменту з інжинірингу та інвестицій Андрієм Мареничевим.

"Представники "ArcelorMittal Кривий Ріг" розповіли про інвестиції в розвиток підприємства, екологічну програму й етапи її реалізації, результати, яких вдалося досягти з моменту приватизації комбінату, й подальші кроки модернізації. Крім цього, Стівен Дуглас відвідав три екологічні лабораторії департаменту з охорони навколишнього середовища: лабораторію з охорони атмосферного повітря, лабораторію з аналітичного контролю і моніторингу вод, а також лабораторію, де визначаються масові концентрації забруднювальних речовин у промислових викидах, атмосферному повітрі та воді за допомогою сучасного високочутливого методу атомно-емісійної спектрометрії", - зазначається в прес-релізі,

За словами головного юрисконсульта "АМКР" Артема Філіп'єва, після приватизації підприємства компанія ArcelorMittal інвестувала $9,2 млрд у модернізацію виробництва (з урахуванням вартості активу).

"На момент купівлі жоден виробничий агрегат не відповідав вимогам екостандартів України, не кажучи вже про європейські нормативи. За ці 13 років багато в чому вдалося замінити застаріле обладнання на сучасне, екологічно чисте. Однак перебудувати комбінат за один день неможливо. Зміни потребують часу. Компанія ухвалила рішення інвестувати ще $1,8 млрд у модернізацію виробництва в найближчі п'ять років, що дасть змогу скоротити викиди в атмосферу на 50-55%", - сказав Філіп'єв, якого цитує прес-служба.

Як повідомлялося, співробітники Служби безпеки України 20 липня провели обшуки на ПАТ "ArcelorMittal Кривий Ріг". Вони також заблокували проект введення в дію машини безперервного лиття заготовок (МБЛЗ) №3, вартість якої разом із МБЛЗ №2, що вже проходить гарячі випробування, становить $140-150 млн.

Цьому передувало те, що президент України Володимир Зеленський, уродженець Кривого Рогу, розкритикував підприємство за невиконання вчасно зобов'язання щодо поліпшення екологічної ситуації в регіоні й закликав надати адресну фінансову підтримку особам, які постраждали від шкідливих викидів в атмосферу. Через кілька днів, 17 липня, стало відомо, що СБУ порушила кримінальне провадження стосовно "АМКР" за ст. 441 Кримінального кодексу України - "екоцид", яка передбачає позбавлення волі на термін від восьми до 15 років.

В. о. глави СБУ Іван Баканов напередодні обвинуватив менеджмент "АМКР" у недбалому використанні інвестицій Лакшмі Міттала. "Я упевнений, що Лакшмі Міттал, який є потужним міжнародним інвестором, намагаючись здійснити цю інвестицію... не планував зробити нічого поганого. Але той менеджмент, який працює на підприємстві, недбало ставився до своїх обов'язків. І тому має бути відповідним чином як мінімум дисциплінарно покараний", - сказав Баканов.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" заперечує обвинувачення на свою адресу з боку СБУ і заявляє про збитки в $1 млн за підсумками цього місяця через вимушену зупинку пусконалагоджувальних робіт на машині безперервного лиття заготовок №3 після обшуку СБУ 20 липня.

"ArcelorMittal Кривий Ріг" - найбільший виробник сталевого прокату в Україні. Спеціалізується на випуску довгомірного прокату, зокрема арматури та катанки.

ArcelorMittal володіє в Україні найбільшим гірничо-металургійним комбінатом "ArcelorMittal Кривий Ріг" і низкою малих компаній, зокрема ПАТ "ArcelorMittal Берислав".

Корпорація Mittal Steel придбала 93,02% акцій ВАТ "Криворіжсталь" на відкритому конкурсі 24 жовтня 2005 року за 24,2 млрд грн за стартової ціни 10 млрд грн, після чого меткомбінат перейменували в "Mittal Steel Кривий Ріг", пізніше - в "ArcelorMittal Кривий Ріг".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Усі контракти на деревину для фортифікаційних споруд, укладені Харківською обладміністрацією, безавансові

"Укренерго" завтра планує обмежувати енергопостачання тільки промисловості

Шмигаль: Завдання кожного міністерства та міністра забезпечити енергетичну автономність установ критичної інфраструктури

Шмигаль: Енергосистема цілісна і працює стабільно, проте генерації електроенергії не вистачає

"Укренерго" підтверджує запровадження обмежень е/е з 19:00 до кінця доби, просить економити

Відкриття аеропорту у Львові допоможе закрити небо над Україною - голова Львівської ОДА

Глава Мінекономіки скасувала наказ про бронювання Glovo, Visa, Favbet Tech, компанії заявляють про своє законне право на бронювання

Низка обленерго повідомляють про зміну в їхніх регіонах тривалості обмежень е/е у п'ятницю

Стефанішина допускає продовження режиму "торговельного безвізу" на 2025-2026 роки

Делегація України в Аргентині й Чилі пропонує вільну торгівлю та участь у відновленні - Мінекономіки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА