12:47 05.04.2019

Омелян попросив СБ проаналізувати процедуру закупівель "Укрзалізниці"

2 хв читати
Омелян попросив СБ проаналізувати процедуру закупівель "Укрзалізниці"

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян звернувся до Світового банку (СБ) з проханням додатково проаналізувати процедуру закупівель АТ "Укрзалізниця", щоб гарантувати їхню прозорість і справжню конкуренцію, йдеться в повідомленні на сайті Мінінфраструктури.

"У свою чергу представники Світового банку повідомили, що експерти банку працюють над стратегією реформування "Укрзалізниці", приділяючи особливу увагу питанням підвищення операційної ефективності, якості послуг, а також мінімізації та нівелювання ризиків лібералізації ринку", - зазначає відомство.

Міністр також наголосив на необхідності рішучих дій із реформування галузі.

"Ми не можемо очікувати, доки новий законопроект про залізничний транспорт буде проголосований парламентом. Уже цього року ми запускаємо приватну тягу на залізниці. Ми вже маємо гарний прогрес і досвід на регіональній залізниці у Львові й хочемо поширити цей досвід на всю Україну", - заявив він.

В.Омелян також поінформував представників СБ банку про значний інтерес з боку потенційних інвесторів до пілотних проектів із концесії вокзалів.

Як повідомлялося, в січні до ВР внесли новий законопроект про залізничний транспорт.

Новий документ демонополізує ринок тяги на залізниці, сприятиме запровадженню вільного ціноутворення на конкурентному ринку та збереженню державного регулювання цін на послуги інфраструктури, забезпечить недискримінаційний доступ до інфраструктури загального користування, а також передбачає створення незалежного регулювального органу та комісії, відповідальної за тарифи на залізничному транспорті.

Попередній законопроект "Про залізничний транспорт України" (№7316), який передбачав допуск приватної тяги на колії "Укрзалізниці" Верховна Рада відхилила 18 жовтня 2018 року. Тоді за ухвалення документа за основу проголосували 202 народних депутати за 226 необхідних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА